header

Zit sta bureau – De trend van dit jaar!Aankooptips

Een zit sta bureau, ook wel een in hoogte verstelbaar bureau genoemd, is dé nieuwe trend in de Belgische kantoorwereld. Het is algemeen bekend dat veel mensen op kantoor last krijgen van rugklachten. Daarom is het belangrijk dat je een verstelbaar bureau hebt waaraan je zowel kan zitten als kunt staan.

Verstelbare bureaus voorkomen rugklachten

Na enkele testen met de verstelbare bureaus stroomden de positieve reacties binnen! Als je de hele dag om je bureaustoel zit achter een bureau, krijgt u na verloop van tijd mogelijk rugklachten. Dit kan komen doordat je niet in de juiste houding achter je bureau zit en altijd in dezelfde positie zit. Een zit sta bureau heeft hier dé oplossing voor! Hiermee kun je zowel zittend werken als staand. Het voelt een stuk gezonder en je voelt je fitter als de werkdag eenmaal voorbij is. Daarnaast neem je sneller pauze, omdat je mobieler bent wanneer je staand werkt. Deze korte pauzes hebben uiteindelijk een positief effect op het werktempo.

Tips voor een zit sta bureau Om je zo goed mogelijk te informeren over een zit sta bureau, vind je hier enkele tips om dit bureau optimaal te kunnen gebruiken.

  • Let goed op de stand van het toetsenbord en de monitor. Gelukkig kun je het bureau gemakkelijk in hoogte verstellen, zodat dit geen probleem moet zijn. Kies de ideale hoogte waarmee jij het prettigste kunt werken.
  • Zet de monitor iets boven je ooghoogte en zorg dat je handen vrij zijn om te bewegen, zonder dat deze onnodig ondersteund worden op een ondersteuningsplateau op het bureau. Op deze manier kun je je handen boven het toetsenbord hangen.
  • Mocht je bij een sta bureau gebruik maken van een verhoogde kruk, let dan goed op je zithouding. Wanneer je voor een langere tijd blijft zitten, kunnen de rugklachten alsnog opspelen, omdat deze krukken niet gemaakt zijn om de hele dag op te zitten.

Koop hem nu online
Ben je overtuigd over het aanschaffen van een zit sta bureau? Wil je tijdens je werkuren extra calorieën verbranden, of gewoon extra gezond werken? Kies dan voor een zit sta bureau van JM Bruneau.