header

Wat is het verschil tussen een drum en een toner?Bruneau

De printer is een alledaags gebruiksvoorwerp in het hedendaags kantoor, daar bestaat geen enkele twijfel over. Toch is over de technologie van de printer niet zo heel veel geweten. Bij wijze van proef kan u op kantoor bijvoorbeeld eens polsen wie het verschil tussen drum en toner, twee belangrijke onderdelen van een laserprinter, kent. Gegarandeerd zullen de meeste medewerkers het antwoord op die vraag schuldig blijven.

Wat is de toner?

De toner is de “inkt” van een laserprinter. Toner is zwart of gekleurd poeder dat zich aan het papier vasthecht. Voor het afdrukproces is de toner dus een noodzakelijk onderdeel. Dat geldt eveneens voor de drum, een onderdeel van de printer dat met lichtgevoelig materiaal is bedekt. Meestal is dat silicium, dat bekend staat om zijn lichtgevoelige eigenschappen.

Bekijk hier onze toners

Wat is de drum?

De drum zorgt voor het daadwerkelijke printer. Zowel de tekst als afbeeldingen wordt door middel van een drum geplaatst op het papier. De lichtgevoelige rol van de drum duwt het tonerpoeder over op het papier. De zogenaamde tonerpoeder wordt aan het papier gehecht door middel van warmte en druk.

Bekijk hier onze drums

In principe zal u dus eerder uw toner moeten vervangen dan de drum van uw laserprinter. Een standaard HP drum moet bijvoorbeeld maar om de 20000 pagina's vervangen worden. Het werken met een drum heeft als voordeel dat er – in tegenstelling tot inkjet printers – niet met een printkop gewerkt wordt. Deze spuitmondjes in de printkop kunnen immers gaan verstoppen en voor minder precieze prints zorgen.

Bekende merken voor drums en toners

JM Bruneau beschikt over een uitgebreid gamma met toners en drums. Zo kunt u bij ons terecht voor Brother drums, maar ook voor drums van de bekende merken Epson en HP. Moet u uw toner vervangen, dan kunt u voor dezelfde merken ook terecht bij JM Bruneau. Daarnaast vindt u toners van Dell, Dymo, Kyocera en Lexmark in onze online collectie. Heeft u een inkjet printer en bent u op zoek naar cartridges, bekijk dan onze online inktpatronen collectie en maak gebruik van onze handige selector!