header

Wanneer kies je best voor een zit-sta stoel?Aankooptips

Een ergonomische zit-sta stoel van hoge kwaliteit biedt enkele belangrijke voordelen. Op de eerste plaats wordt het lichaam ontzien wanneer een aantal werkzaamheden staande moeten gebeuren. Vergeten we niet dat bijlange na niet alle activiteiten op kantoor zittend worden verricht. Op het doorsnee kantoor werken er bijvoorbeeld ook mensen achter de balie, aan de receptie enzovoort. In dat geval kan een zitsta stoel goede diensten bewijzen.

In de industrie zijn er heel wat voorbeelden te geven van activiteiten die in staande houding gebeuren. Spontaan denken we aan de lopende band in fabrieken, aan werken met een kolomboormachine, aan het bedienen van draai- en werkbanken enzovoort. Voor industriële bedrijven zijn zit sta stoelen zodoende vaak een logische keuze.

Of er al dan niet behoefte bestaat aan zit-sta stoelen op uw kantoor, is uiteraard afhankelijk van de aard van de activiteiten. In scheikundige en farmaceutische bedrijven werken heel wat medewerkers minstens deels rechtstaand. Bij de het maken van de keuze van het kantoormeubilair zullen deze bedrijven zit-sta stoelen ongetwijfeld op hun verlanglijstje zetten. Maar zelfs in een gewoon kantoor gebeuren verrassend veel activiteiten in horizontale stand. De meeste kantoren zullen dan ook de behoefte voelen om zit sta stoelen in hun kantoormeubilair op te nemen.

Uiteraard zal een goede zit sta stoel ook over ergonomische kwaliteiten beschikken. Bedoeling is dat het lichaam zo veel mogelijk gespaard blijft bij de uitoefening van staande activiteiten. Verkeerd zitten, kan vervelende neveneffecten hebben. Hetzelfde geldt echter ook voor verkeerd staan. Een uitstekende sta-zit stoel kan zijn gebruiker heel wat leed besparen.

JM Bruneau stelt zijn klanten enkele interessante modellen van zitsta stoelen voor. Bovendien zijn we steeds bereid om te adviseren welke stoel het best geschikt is voor de concrete situatie bij u op de werkvloer. De meeste bedrijfsleiders weten tegenwoordig wel een en ander over ergonomische stoelen, maar een woordje extra uitleg kan toch nooit kwaad.

Het JM Bruneau aanbod zit/sta stoelen in detail.

Een goed voorbeeld van een zit-sta stoel is de Lift. Deze stoel is voorzien van een zitting in gemalen polyuretaan, wat een maximaal comfort garandeert. Vergeten we ook niet om de antislipfunctie eveneens in polyuretaan te vermelden. Het onderstel bestaat uit verchroomd metaal met antislip voetjes, zodat deze stoel qua veiligheid tot de absolute top mag worden gerekend. De zitting is in de hoogte regelbaar via een pneumatische pomp. De stoel kan met andere woorden aan de lichaamslengte van de gebruiker aangepast worden.

We mogen ook de Toppy niet vergeten, een zit sta stoel met zowel zitting als kniesteun. Die laatste is er op gericht om de gebruiker extra comfort te garanderen. De stoel is voorzien van een draaiende opgevulde zitting die bekleed is met zwart vinyl. Ook het onderstel bij deze stoel is zwart, de zitting is gemaakt van schuimvulling. Vermelden we nog dat deze zit- sta, stoel verstelbaar is in de hoogte door middel van een pneumatische vijzel.

De wereld van zit sta stoelen is binnen de kantoorwereld nog eens een wereldje apart. JM Bruneau is goed thuis in dit wereldje en is uiteraard bereid om zijn ervaring met de klanten te delen.