header

Waaraan moet de inrichting van een ergonomische werkplek voldoen?Bruneau

Een ergonomische werkplek is economisch gezien tegenwoordig pure noodzaak. In het verleden werd er vaak te weinig aandacht besteed aan ergonomie op kantoor, wat tot heel wat gezondheidsklachten aanleiding gaf. Een ergonomische werkplek is overigens geen statisch geheel, regelmatige verbeteringen zijn mogelijk en zelfs sterk aanbevolen.

Een echte ergonomische werkplek voldoet aan een aantal voorwaarden. Zowel bureaustoel als werktafel moeten zo geplaatst zijn dat de gebruiker in optimale omstandigheden kan werken. Indien nodig zal de stand van de werktafel aangepast worden of de hoogte van de bureaustoel gewijzigd. De aanwezigheid van een toetsenbordlade kan eveneens een belangrijke bijdrage leveren aan het ergonomisch karakter van het kantoormeubilair.

Vaak is ergonomie afhankelijk van een aantal kleinere factoren. Vergeet bijvoorbeeld niet om de achterzijde van de werktafel open te laten, zodat de gebruiker steeds aan de kabels kan die met de computer zijn verbonden. Er kan altijd iets gebeuren dat dringend ingrijpen noodzakelijk maakt. In dat geval is bereikbaarheid een tijdsbesparende factor.

JM Bruneau heeft heel wat artikelen in huis die het ergonomisch karakter van de werkplek helpen verbeteren. Een muismat met microvezels kan een praktische bijdrage leveren aan een ergonomische werkplek. Dergelijke microvezels reinigen het rolletje van de muis tijdens het bewegen. Ze garanderen een perfect contact met het bolletje en houden alle stof en vuil tegen. Deze muismatten zijn extra dun en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Ook voor de muismat Ergo Design is op een ergonomische werkplek een belangrijke plaats weggelegd. Het belangrijkste voordeel van deze muismat is dat ze extra comfort garandeert. Ze vermijdt ook krampen en vermoeidheid van de pols in geval van intensief gebruik. Daardoor helpt deze muismat ook muishand of RSI te voorkomen. De mat neemt zonder enig probleem de vorm van de pols en/of de hand aan. Ze is voorzien van een antislipbekleding.

De ergonomie van de computer is eveneens een belangrijke factor. JM Bruneau heeft een steun beschikbaar, die geschikt is voor het merendeel van de PC's. Hij is makkelijk in het gebruik en bovendien schokbestendig en verplaatsbaar. Onder de steun bevinden zich vier zwenkwieltjes, waarvan twee met rem. Deze computersteun kan een belangrijke bijdrage leveren om van uw kantoor een ergonomische werkplek te maken.

Vergeten we niet de documenthouder Page Up Color Plus te vermelden. Deze documenthouder biedt de eenvoudigste en meest esthetische manier om elk document stevig verticaal vast te pinnen. De houder is bruikbaar voor alle documenten, gaande van visitekaartjes tot en met documenten van A3-formaat. Hij kan zonder enige moeite tot 15 vellen van 80 gram houden.

Bij JM Bruneau weten we aan welke voorwaarden een ergonomische werkplek moet voldoen. U kan bij ons dan ook terecht voor alle extra informatie met betrekking tot dit onderwerp.