header

Vijf tips voor een gebalanceerd verbruik op kantoor !Ecologie

Goede gewoontes moet je leren of terug oprakelen. Hier vindt u enkele tips om het verbruik binnen uw bedrijf te verminderen…

Zet de verwarming op een lagere stand

Kies liever voor warme kleren en let erop dat de thermostaat van uw verwarming ’s nachts steeds op de laagste stand staat. Overdag volstaat het al uw verwarming op één graad lager te zetten om tijdens de wintermaanden grote besparingen te doen!

Gebruik een mok in plaats van een beker

U koopt beter een mok voor uw koffie of thee zodat u zo weinig mogelijk plastieken bekers nodig heeft.

Schakel altijd uw apparaten uit op het werk

Wanneer de werkdag erop zit, schakel dan steeds uw apparaten uit : computer, printer, computerscherm, … Haal zelfs in de mate van het mogelijke alle stekkers uit de stopcontacten. Zo kunt u onnodig energieverbruik vermijden. Zorg er ook altijd voor dat alle lichten gedoofd zijn als u uw bureau verlaat (indien u natuurlijk de laatste bent). Verlichting blijft immers nog steeds één van de grootste energievretende installaties in uw bureau.

Vermijd overbodige prints !

Tegenwoordig heeft iedereen de neiging om automatisch alle documenten af te drukken zonder dat dit echt nodig is. U kunt deze documenten beter bewaren op uw computer of opslaan op een harde schijf.

Verspil geen water

Laat de kraan niet zomaar openstaan… Denk er ook aan deze steeds goed dicht te draaien. Als u merkt dat de kraan blijft lekken, los dan onmiddellijk het probleem op! Een druppel een druppel een druppel…de kosten zullen zo snel stijgen !

TIP

Neem op het werk dezelfde houding aan als thuis. Stel u eens voor dat u de factuur zelf zou moeten betalen. Zo zal u ongetwijfeld beter opletten !