header

Vergadertafel kopen: rond, vierkant of rechthoekig?Bruneau

Het lijkt misschien een bijkomstigheid, maar het is het allesbehalve. Voor welk formaat van vergadertafel moeten we kiezen? Moet die rond, vierkant of rechthoekig zijn? Geloof het of geloof het niet: de vorm van de vergadertafel kan (deels) het succes van de vergadering helpen bepalen.

Veel zal afhangen van het aantal deelnemers aan de meeting. Is dat aantal beperkt, dan vormt een kleine ronde vergadertafel waarschijnlijk de ideale oplossing. De deelnemers zitten dicht bij elkaar en hebben rechtstreeks oogcontact, wat de meeting een intiem karakter geeft. Snelle beslissingen zijn zo mogelijk. Een te vergaande vorm van intimiteit heeft echter ook zijn nadelen. Wanneer de vergadering niet krachtdadig wordt geleid, kan het gesprek snel afwijken van de agenda.

Op een vierkante vergadertafel wordt meestal beroep gedaan wanneer de groep iets groter is. De sfeer rond een vierkante tafel is (vaak) iets afstandelijker, maar dat hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn. Een zekere vorm van afstandelijkheid kan de kwaliteit van het vergaderen ten goede komen. Nadeel van de vierkante tafel is dat het aantal deelnemers meestal relatief beperkt moet blijven.

Voor een meeting met een groot aantal deelnemers is een rechthoekige vergadertafel waarschijnlijk de beste oplossing. Diegenen die de vergadering leiden, zullen aan het hoofd van de tafel plaatsnemen en er voor zorgen dat de agenda zoals vastgelegd wordt afgewerkt. Een vierkante tafel maakt efficiënt vergaderen mogelijk, maar het formaat van de tafel kan ook een handicap vormen. Bij grote tafels kunnen sommige deelnemers hun gedachten zien afdwalen van het onderwerp van het gesprek, om de eenvoudige reden dat ze te ver van de spreker(s) verwijderd zitten. Het is dan aan de moderator(en) om hen tot de orde te roepen.

JM Bruneau heeft onder andere een rechthoekige vergadertafel met afmetingen 120 x 60 cm in het aanbod opgenomen. De tafel is gekleurd in warme, modieuze pasteltinten, wat het sentiment tijdens de vergadering in positieve zin zal beïnvloeden. De bladen van de tafel zijn vervaardigd in gemelamineerde staalplaat, met eveneens gemelamineerde randen. Het onderstel van de tafel is in epoxygelakte metalen buisstructuur, ze is met vijzels regelbaar in de hoogte. De montage van de tafel verloopt heel eenvoudig. Eveneens de moeite waard is een trapeziumvormige vergadertafel, met ongeveer dezelfde kenmerken als de rechthoekige.

De vergadertafels Congress zijn eveneens zeer de moeite waard, zoals blijkt uit het schitterend onderstel in aluminium, het ellipsvormig werkblad en de perfecte afwerking. De bureaubladen bestaan uit dikke gemelamineerde panelen, die schokbestendig zijn en dikke zijkanten hebben. De onderstellen en de steunstructuren onder de bureaubladen, zijn in epoxy gelakt metaal met aluminiumkleur.

JM Bruneau heeft heel wat bedrijven geadviseerd bij de installatie van vergadertafels, zodat de klanten in deze materie op onze uitgebreide ervaring kunnen terugvallen. Aarzel niet om ons te contacteren, we kunnen u helpen om de juiste keuze(s) te maken.