header

Tork zeepverdelersBruneau

Handhygiëne is belangrijk op kantoor

Onze handen gebruiken we eigenlijk de hele dag door om te werken, ons aan te kleden en te eten, maar bijvoorbeeld ook om elkaar te begroeten. Zeker in de bedrijfswereld geven mensen elkaar regelmatig de hand. Niets mis mee, behalve het feit dat handjes geven niet bepaald een echt hygiënische bezigheid is.

Beperken we ons tot de nuchtere feiten: handen zijn gevoelig en kwetsbaar. Dat betekent dat ze gedroomde dragers zijn voor virussen, die op gewone voorwerpen als kranen of deurklinken wel enkele dagen kunnen overleven. Wie een kraan of een deurklink vastpakt, loopt het risico om het virus ‘bij de hand’ te nemen. De gevolgen laten zich raden: door iemand een hand te geven worden virussen overgedragen. Handhygiëne op kantoor is met andere woorden erg belangrijk. Zo belanden we haast vanzelfsprekend bij de Tork zeepverdelers.

Tork zeepverdelers zijn speciaal ontwikkeld om de handhygiëne te bevorderen. Het zorgvuldig wassen van de handen met zeep en ze vervolgens (stevig) afdrogen met een handdoek kan de kansen op de verspreiding van virussen tot een minimum reduceren. De risico’s op een infectie zijn dankzij een goede handhygiëne een stuk kleiner. Zowel zeep als handdoeken kunnen zodoende een bijdrage leveren aan een zo optimaal mogelijke hygiëne.

Vaak wordt een verhaal over handhygiëne welwillend beluisterd, echter zonder tastbare gevolgen. Het zal allemaal wel waar zijn, zo luidt de reactie van de toehoorders, maar van die virussen ondervinden we in de praktijk nauwelijks hinder. De Mexicaanse griep heeft deze zaak echter een heel andere dimensie gegeven. Plots had iedereen de mond vol over de noodzaak van handhygiëne. Wat bleek namelijk: op sommige plaatsen verspreidde het nieuwe influenza-virus zich razendsnel, onder andere dankzij een gebrekkige handhygiëne.

De Mexicaanse griep werd wereldwijd uitgeroepen tot een pandemie, wat neerkomt op een epidemie met een maximaal besmettingsrisico. Uiteindelijk bleek het allemaal nog wel mee te vallen, maar toch ging er een alarmbelletje rinkelen. Bleek namelijk dat de Mexicaanse griep toesloeg in leeftijdsgroepen – zwangere vrouwen en jongeren bijvoorbeeld – die bij de gewone seizoensgriep nauwelijks gevaar liepen. Ook op de werkvloer kan dit nieuwe griepvirus dus plots en onverwacht toeslaan.

Wat we van de Mexicaanse griep moeten onthouden, is dat handhygiëne wel degelijk belangrijk is. De kans blijft namelijk aanwezig dat de wereld vroeg of laat met alweer een nieuw virus geconfronteerd wordt, eentje dat zelfs nog gevaarlijker kan zijn. De Mexicaanse griep-pandemie heeft in de bedrijfswereld de aandacht voor handhygiëne doen toenemen. Dat blijkt onder andere ook uit de toegenomen interesse voor Tork zeepverdelers.

JM Bruneau hoeft u waarschijnlijk niet meer te overtuigen van het belang van handhygiëne. Met de zeepverdeler Tork S1 in aluminium heeft het bedrijf een topmodel in huis. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van deze zeepverdeler:

  • Een sober design in zeer actueel materiaal.
  • Voorzijde geborsteld aluminium, grijze plastic randen.
  • Voor navullingen vloeibare zeep Tork, capaciteit 1 liter.
  • Afmetingen : H 29 x B 10,5 x D 10,5 cm.

Er is ook de zeepverdeler Tork S1, met volgende kenmerken:

  • ABS-model.
  • Zichtbaar reserveniveau.
  • Afmetingen: hoogte 28,8 x breedte 11,2 x diepte 10,5 cm.

Bent u overtuigd van het nut van handhygiëne en hebt u interesse voor de Tork zeepverdelers? In dat geval kan u via een eenvoudige klik bij JM Bruneau voor meer informatie terecht.