header

Tips voor een hygiënische computerBruneau

Vanzelfsprekend vergt het onderhoud van het computerpark op kantoor enige inspanning. Die inspanning loont echter, want het is altijd prettiger om op een nette computer te werken. Bovendien mogen we niet vergeten dat een computer vanwege de massale aanwezigheid van microben en bacteriën ook een bron van ziekten kan zijn. Een goed onderhoud van computers voorkomt mogelijk problemen en zelfs ziekten. Vaak worden die problemen en ziekten door vuil en/of bacteriën veroorzaakt.

Op de markt zijn heel wat producten voor het proper houden van de computer beschikbaar. Hieronder vindt u 5 bruikbare tips voor het onderhoud van de computers op kantoor, inclusief advies over computerreinigers.

  • Het is vanzelfsprekend niet zo verstandig om boven een computer te eten. Etensresten kunnen de werking van het toetsenbord belemmeren.
  • Bij een onderhoud van de computer is het steeds raadzaam om het toestel af te zetten.
  • Zorg dat u beschikt over de juiste middelen om uw computer te reinigen. Jelt heeft daartoe een volledig gamma computerreinigers in zijn aanbod opgenomen.
  • Spuit nooit spray of vocht rechtstreeks op de computer, maak steeds gebruik van een doekje.

JM Bruneau heeft een groot aanbod aan reinigingsproducten voor het kantoor in huis, met vooral een in het oog springend Jelt-gamma voor het reinigen van de computer. Wie meer advies wil over computerhygiëne, kan bij ons steeds terecht. We leggen u graag uit waarom welk product voor welke vorm van onderhoud is geschikt.

De spuitbus Boostair is het basismodel van Jelt. Deze spuitbus is uiterst krachtig, precies dankzij het verdubbelde luchtdebiet door het gebruik van de Boostair technologie. Stof wordt zo beter losgewerkt en verwijderd.

De verstuiver Jelt Plasma Net is een reiniger zonder alcohol voor plasma- en LCD-schermen. Gebruik van deze reiniger laat geen strepen na. De verstuiver is licht antistatisch en valt de antiweerkaatsende bescherming van een computerscherm niet aan. Hij is geschikt voor de reiniging van alle soorten schermen: plasma, LCD, draagbare telefoons, organisers, GPS, enzovoort. De verstuiver is te gebruiken met een niet pluizende droge doek.

De Jelt verstuiver E-net Vapo Pack wordt geleverd samen met een zakje van 25 vodden. Deze verstuiver is bruikbaar voor LCD- en TFTschermen. Hij reinigt op een zachte manier vette en droge vlekken op LCD en andere schermen, zonder de oppervlakte te beschadigen of vlekken na te laten. De verstuiver is bij uitstek geschikt voor laptops, PDA's, schermen, enzovoort.

Een Jelt ontstoffer spuitbus werkt met droog en zuiver gas en verwijdert stof op de meest onbereikbare plaatsen. De bus is uitgerust met een richtbare spuitbus voor een vlot en frequent onderhoud van computermateriaal.

Een Jelt ontstoffer spuitbus werkt met droog en zuiver gas en verwijdert stof op de meest onbereikbare plaatsen. De bus is uitgerust met een richtbare spuitbus voor een vlot en frequent onderhoud van computermateriaal.