header

Tips voor een afvalarm kantoorBruneau

Hou de afvalcontainer in de gaten.

Duurzaamheid is een begrip dat ook in de kantoorwereld ingang heeft gevonden. De meeste bedrijven hebben al heel wat milieuvriendelijke maatregelen getroffen en die trend zal zich in de komende jaren alleen maar versterken. Het afvalarm kantoor wordt in de bedrijfswereld meer en meer een begrip. Dat betekent dat de inhoud van de afvalcontainer goed in de gaten moet worden gehouden.

De meeste bedrijven streven naar minder afval op kantoor, wat betekent dat de afvalcontainer ook minder te verwerken zal krijgen. Sommige bedrijven stellen zich daarbij erg inventief op. Enkele eenvoudige tips kunnen u al een aardig eind op weg helpen in de richting van een afvalarm kantoor. Zo kan er veel papier bespaard worden door recto/verso te printen en kopiëren. Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat daarbij indien mogelijk gebruik wordt gemaakt van gerecycleerd papier.

In een afvalarm kantoor wordt ook de nodige aandacht besteed aan verpakkingen. Heel wat kantoorbenodigdheden zijn op een enigszins overdreven manier verpakt, waardoor veel papier, karton enzovoort noodgedwongen in de afvalcontainer verdwijnen. We adviseren daarom om in de mate van het mogelijke kantoorbenodigdheden zonder overtollige verpakkingen te kopen. Het milieu zal u er dankbaar voor zijn!

Afval zal er echter altijd zijn, hoe hard we ook ons best doen. Het komt er dan ook op aan om een goed afvalbeheer te organiseren, met achterlating van een ecologische voetafdruk die zo klein mogelijk is. Voor de afvalcontainer blijft zodoende een centrale rol weggelegd in de bevestiging van het duurzaam karakter van een bedrijf. Hieronder volgen vijf tips voor een afvalarm kantoor:

  • Sorteer de producten die in de afvalcontainer belanden, check steeds of er niets bij is dat herbruikt kan worden.
  • Gebruik oplaadbare batterijen voor al uw informatica materiaal.
  • Print enkel de documenten uit die u echt nodig heeft.
  • Print en kopieer recto verso, liefst op recycleerbaar papier.
  • Breng defect elektronica materiaal naar het containerpark.

JM Bruneau heeft verschillende oplossingen voor afvalcontainers in huis. Zo is er de vuilnisbak voor uiteenlopend afval met een inhoud van 60 liter. Er zijn twee formaten en vier deksels naar keuze beschikbaar. De vuilnisbak is esthetisch ontworpen en berekend op kleine ruimten. Je kan de bakken overal plaatsen, zowel in de werkplaats als op kantoor. Deze vuilnisbakken zijn zeer stevig en tevens geschikt voor bederfbaar afval. Ze zijn gemaakt uit polyethyleen van een hoge densiteit.

Qua kleur omvat het aanbod van JM Bruneau grijze bakken met verschillende gekleurde deksels :

  • een grijs kantelend deksel voor restafval
  • een geel deksel voor plastiek
  • een groen deksel met 2 gaten voor flessen

JM Bruneau heeft ook een afvalcontainer of vuilnisbak voor restafval met 87 liter inhoud in haar assortiment opgenomen. De kenmerken zijn dezelfde als bij bovenstaande modellen. JM Bruneau is steeds bereid om zijn klanten te adviseren bij de aankoop van afvalcontainers. Via een eenvoudige klik hier helpen we het duurzaam karakter van uw bedrijf verzekeren.