header

Prikborden – een geheugensteuntje is altijd welkomBruneau

Op de markt van kantoorinrichting is voor elk wat wils beschikbaar. Sommige bedrijven geven de voorkeur aan witborden voor meetings, infosessies enzovoort, bij andere bedrijven zal de keuze eerder op prikborden vallen. Deze borden zijn in verschillende soorten en in verschillende formaten beschikbaar. Interessant om te weten is dat er ook modellen bestaan die in boekvorm opengeklapt kunnen worden. Niet te vergeten: er bestaan ook modellen die tegelijkertijd witbord en prikbord zijn.

Het is aan de verantwoordelijke voor de aankopen binnen een bedrijf om uit te maken op welk(e) bord(en) de keuze gaat vallen. Het voordeel van prikborden is uiteraard dat er van alles op geprikt kan worden, gaande van geheugensteuntjes tot en met boodschappen voor de collega’s. Een boodschap kan ook buiten de meeting op het prikbord worden aangebracht, waar ze op eender welk moment voor de bestemmelingen raadpleegbaar is.

Regelmatig komen er ook nieuwe modellen op de markt, waarbij steeds wordt gestreefd naar een nog grotere toegevoegde waarde. Het groeiende aanbod brengt echter ook mee dat het moeilijker wordt om de juiste keuze te maken. Het kan daarom handig zijn om gebruik te maken van het advies van een expert ter zake. JM Bruneau stelt zijn jarenlange ervaring op het vlak van prikborden maar al te graag ter beschikking van zijn klanten.

We beginnen het overzicht met een prikbord met afmetingen 60 x 45 cm. Dit bord staat voor elegantie en standing en is gemaakt in uitzonderlijk materiaal. Vooral de uitstekende afwerking valt op: een natuurlijk kurkbord en een absoluut vlak oppervlak. Het voordeel van een natuurlijk kurkschaakbord is niet alleen het grote esthetisch gevoel, maar ook de grotere weerstand. Hierdoor behoudt het bord heel lang zijn elegant uiterlijk. Het aluminiumkader koppelt weerstand aan lichtheid en elegantie. Het prikken gebeurt via duimspijkers, de vasthechting gebeurt aan de 4 hoeken. De schroeven voor bevestiging worden bijgeleverd. Van dit bord zijn buiten het 60 x 45 cm formaat nog verschillende andere formaten beschikbaar.

Zeer aantrekkelijk is ook een omdraaibaar kurkbord met als afmetingen 96 x 96 cm. Dit prikbord is geschikt voor het uithangen en het raadplegen van alle soorten documenten : kaarten, affiches, nota’s enzovoort. Het prikbord is heel praktisch, het neemt weinig ruimte in beslag, is gemakkelijk te monteren en na te kijken. De grote oppervlakte staat garant voor een duidelijk overzicht van alles wat aangebracht wordt. Het geheel bestaat uit een grijze gelakte muursteun die geschikt is voor 6 afneembare en draaiende borden die helemaal naar rechts of naar links inklapbaar zijn. Het bevestigen van documenten op het kurkbord gebeurt via spelden, punaises, zelfklevers of nietjes. Een Paneel kurkbord-witbord van 96 x 96 cm heeft eveneens ongeveer dezelfde eigenschappen als bovenvermeld omdraaibaar kurkbord.

Een tweewaardig prikbord van 90 x 60 cm in aluminium heeft een dubbele functie: witbord en kurkbord zijn simultaan te gebruiken voor beschrijving én voor affichering. Eén zijde is een magnetisch witbord, de andere een kurkbord. Daardoor wordt het mogelijk om tegelijkertijd te schrijven en te plakken. Het witbord bestaat uit wit gelakt metaal, geschikt voor droog uitwisbare markeerstiften. Het magnetisch kurkbord bestaat uit natuurlijk geanodiseerd aluminium of uit epoxygelakt metaal met afgeronde hoeken dat tevens het bevestigingssyteem bevat. Ook dit bord moet aan de muur worden bevestigd, dit met de meegeleverde schroeven.

Op de markt voor kantoorinrichting is JM Bruneau van alle markten thuis, dus ook op die van prikborden. We stellen onze experts ter zake ter beschikking van onze klanten om hen van deskundig advies te voorzien. Een eenvoudige klik volstaat om het contact te leggen.