header

Post-It – Merk in de kijkerBruneau

Het verhaal van Post-It is er één van vallen en opstaan. In 1968 ontdekte Spencer Silver het concept van deze handige dingetjes. Spencer werkte op dat moment als Senior Scientist in het Corporate Research Laboratorium van 3M. Silver deelde zijn kennis met de collega’s in de hoop dat er iemand een praktische oplossing voor zijn ontdekking kon vinden. Een brainstorm leverde echter niets op, zodat de Post-It nog even op zich liet wachten. Het onderzoeksteam van 3M bleef echter naarstig zoeken naar praktische toepassingen voor de Post-It.

Die oplossing bleef uit tot 1974. Op een avond was het kerkkoor in een Amerikaanse kerk aan het zingen. Eén van de leden van het koor was Art Fry, een collega van Silver bij 3M. Al zingend vond Fry een praktische oplossing voor de uitvinding van Silver, de Post-It was geboren. Zijn idee werd door het bedrijf met groot succes gecommercialiseerd, wat Art Fry een aantal prestigieuze awards opleverde. Uiteraard werd ook Spencer Silver in het eerbetoon betrokken.

Fry was toch diegene die met de meeste lauweren mocht gaan lopen. Hij werd door Esquire magazine verkozen tot één van de "100 Best People in the World." Vandaag reist de mede-ontdekker van de Post-It nog steeds de wereld rond om een boodschap van creativiteit wat betreft ondernemersschap uit te dragen. Zijn boodschap heeft uiteraard nog altijd zeggingskracht.

3M had nog een paar jaren nodig om de productieproblemen van de Post-It de baas te kunnen, maar vanaf 1977 begon de succesvolle opmars van het product. De marketeers van het bedrijf lanceerden de beruchte Boise Blitz, een campagne die zijn naam ontleent aan een stadje in de Amerikaanse staat Idaho. 90% van de proefpersonen die met de Post-It mochten kennismaken, plaatsten meteen een kooporder. Het succesverhaal van de Post-It was gestart.

In de bedrijfswereld van vandaag is de Post-It niet meer weg te denken, dit vanwege het handige en praktisch karakter van deze geheugensteuntjes. Ook bij JM Bruneau kan u terecht voor alle producten die 3M rond de Post-It heeft ontwikkeld: Post-It Notes Post-it Z-Notes (ook wel pop-up notes genoemd) Post-it voorgedrukte notes Post-it indexen Post-it Notablok Post-it Dispensers Post-it Correctietape