header

Nuttige tip: spaarlampen op kantoorBruneau

Het streven naar een duurzame maatschappij heeft uiteraard ook complicaties voor de bedrijfswereld. Dat betekent dat bedrijven meer aandacht aan het milieu gaan besteden, in het besef dat de natuurlijke energiebronnen van de aarde niet voor eeuwig beschikbaar zullen zijn. Op de werkvloer zijn heel wat milieuvriendelijke maatregelen door te voeren, maar de introductie van spaarlampen op kantoor is alleszins een tip van goudwaarde.

Het belangrijkste voordeel van spaarlampen op kantoor is dat ze zeer zuinig met elektriciteit omspringen. Gloeilampenproducten Osram berekende dat wanneer iedereen in Europa alleen spaarlampen zou gebruiken, de totale CO2-uitstoot met 57 miljoen ton op jaarbasis zou verminderen. Die hoeveelheid is zonder meer indrukwekkend, want ze stemt overeen met het verbruik van alle auto's in Spanje over een periode van 12 maanden. Misschien nog meer tot de verbeelding sprekend is dat de vermindering van CO2-uitstoot, nog steeds volgens de berekeningen gedaan door Osram, zou overeenstemmen met het opgenomen CO2 door 2,85 miljard bomen in een jaar. Om het nog concreter uit te drukken: jaarlijks bespaart één spaarlamp 25 kilo CO2.

Spaarlampen op kantoor verminderen bovendien ook de hoeveelheid afval, wat een tweede (en eveneens sterk) pluspunt is. Er zijn echter nog meer voordelen het vermelden waard, waarvan sommigen zelfs minder voor de hand liggen. Een spaarlamp geeft bijvoorbeeld vier tot vijf keer meer licht per watt, waardoor het mogelijk is om een gewone gloeilamp van 60 watt te vervangen door een spaarlamp van 12 tot 15 watt. Dat is echter nog maar een begin. Wetenschappers zoeken dag in dag uit naar spaarlampen die nog energie-efficiënter zijn. Regelmatig wordt er daarbij nieuwe vooruitgang geboekt. De spaarlamp van de toekomst zal dus nog veel zuiniger zijn dan de lamp die we vandaag kennen.

Vergeten we ook de langere levensduur van een spaarlamp op kantoor niet te vermelden. De verschillen met de oude traditionele gloeilampen zijn gewoon indrukwekkend te noemen! Een gloeilamp heeft een maximum levensduur van 1.500 uren, maar in het geval van een spaarlamp loopt die levensduur op tot een veelvoud daarvan. Maar zoals we al zeiden: de technologie staat niet stil. Alles wijst er op dat er nog veel krachtigere spaarlampen op de markt gaan komen.

Ook technologisch is er meer mogelijk met spaarlampen dan met gewone gloeilampen. Denk daarbij aan de kleur, een spaarlamp kan verschillende variëteiten van wit aanbieden. Spaarlampen op kantoor met de aangepaste kleurschakering wit behoren zodoende tot de mogelijkheden. De spaarlamp mag dus zonder overdrijving als een belangrijke stap voorwaarts in de verlichtingswereld beschouwd worden.

JM Bruneau heeft op de eerste plaats de compacte fluorescentielamp Faststart 20W met bajonet- of schroeffitting in zijn catalogus opgenomen. Deze ultracompacte fluorescentielamp Mini Lynx Fast Start bezit de volgende kenmerken:

  • Snelle start, alle voordelen van een compacte spaarlamp.
  • Geeft wit licht zonder flikkerend effect.
  • Zelfde kleurtoon als bij gloeilampen.
  • 2 modellen : 11W of 20W, met keuze tussen bajonet- en schroeffitting.

Wie meer inlichtingen wil over spaarlampen op kantoor, kan daarvoor altijd bij JM Bruneau terecht. Een eenvoudige klik volstaat om met ons in contact te komen.