header

Mobiele tussenwanden: 5 tips om geluidshinder op kantoor te vermijdenBruneau

Het moderne kantoor is meestal ingericht in de vorm van een open ruimte, waarbij de klassieke indeling tussen de verschillende werkruimtes wegvalt. Die open ruimtes zijn alleszins een stap voorwaarts, maar dan wel op voorwaarde dat er met een aantal vuistregels rekening wordt gehouden. Enkele in het oog springende voordelen van het ‘open kantoor’ zetten we nog even op een rijtje: een sterkere groepsgeest, een vlottere werking aan gezamenlijke projecten, een sterkere vorm van communicatie enzovoort.

Praten over een ‘open kantoor’ houdt echter meteen ook praten over mobiele tussenwanden in. Aan het ‘open kantoor’ zijn namelijk ook een aantal nadelen verbonden. Wanneer de interne tucht niet wordt gehandhaafd, kan een ‘open kantoor’ eindigen in een praatbarak en dat is uiteraard de bedoeling niet. Daarom is het raadzaam om via het plaatsen van mobiele tussenwanden toch voor een soort alternatieve indeling van de kantoorruimte te komen. Die indeling gebeurt op een dusdanige manier dat de efficiëntie van het open kantoor niet verloren gaat.

Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de manier waarop het ‘open kantoor’ wordt ingericht. Hieronder treft u vijf factoren aan waar in ieder geval rekening mee dient te worden gehouden:

  • Kies voor de juiste indeling van de beschikbare kantoorruimte.
  • Bij de plaatsing van mobiele tussenwanden moet rekening gehouden worden met de weerkaatsing van het geluid.
  • Voorzie toch minstens één individuele ruimte waar een klein groepje zich (tijdelijk) kan afzonderen, bijvoorbeeld om een welbepaalde opdracht af te werken.
  • Stel luidruchtige apparaten (koffiemachine, printer enzovoort) daar op waar het storend effect zo klein mogelijk is.
  • Vergaderen gebeurt bij voorkeur in vergaderzalen, niet in het ‘open kantoor’.

JM Bruneau heeft een grote ervaring opgebouwd met het ‘open kantoor’ en met de opbouw daarvan door middel van mobiele tussenwanden. Die ervaring kan onze klanten van pas komen, we zijn maar al te graag bereid om ze te delen. Bovendien kan u bij ons terecht voor een aantal producten die belangrijk zijn voor het ‘open kantoor’.

De lage kast van het type Callisto kan perfect dienst doen als mobiele tussenwand. De kast is volledig als één geheel opstapelbaar, waarbij laden of deuren gebruikt worden om de gewenste opbergconfiguratie te maken. De kast is bijzonder stevig, met gemelamineerde panelen van 18mm dikte. De eveneens gemelamineerde achterkant met een dikte van 8 mm staat garant voor een perfecte weerstand. De laden schuiven op wieltjes door een glijgoot, het geheel is mobiel dankzij de rusting met zwenkwieltjes. Er is zowel een model met 2 vakken als één met 4 vakken beschikbaar, deze vlakken staan garant voor een perfecte stabiliteit.

Ook een mobiele kast voor liggend klassement met 6 uitschuifbare lades voor documenten met een maximum van formaat 24 x 32 cm is goed bruikbaar als mobiele tussenwand.

Dan is er nog een polyvalente zwarte universele houder. Deze is bijzonder praktisch en ideaal voor fotokopieertoestellen, laserprinters en faxtoestellen. De structuur bestaat uit een gemelamineerde vezelplaat met een dikte van 19 mm, het werkblad is 25 mm dik. De houder is voorzien van 1 legplank en 2 klapdeuren , 5 zwenkwieltjes, met als buitenafmetingen: H 62,5 x B 80 x D 53 cm en een nuttig draagvermogen tot 100 kg.

JM Bruneau heeft nog meer oplossingen voor het indelen van een open ruimte met mobiele tussenwanden beschikbaar. Uiteraard is er hier steeds sprake van maatwerk. Wie zijn eigen ‘open kantoor’ op maat wil samenstellen, kan hier via een eenvoudige klik terecht.