header

Met een notebooktafel kan u overal werken

De juiste zithouding

Notebooktafels zorgen ervoor dat u ergonomisch verantwoord met uw laptop kan werken waar u maar wil. Zonder notebooktafel houdt u uw laptop waarschijnlijk op uw schoot. In deze werkhouding moet u uw nek buigen om naar het beeldscherm te kijken. Dat is niet comfortabel en na enige tijd krijgt u warme benen. Bovendien beïnvloedt die warmte de prestaties van uw draagbare pc. Door gebruik te maken van een notebooktafel krijgt u een juistere kijkrichting zodat u een betere werkhouding aanneemt. De druk op uw nek, rug en polsen neemt weg.

Werken waar u wil

Flexibel werken is vandaag in. Heel wat werknemers en ondernemers werken niet meer op een vaste werkplek maar ze werken mobiel. Dit kan thuis, onderweg, op een andere afdeling van het bedrijf of op hotel. Daarom werken mensen tegenwoordig met een laptop en niet meer met een pc op een vaste plek. De notebook is in vele gevallen de ideale vervanging van de weinig flexibele desktop computer. Maar de portable pc is echter ontworpen voor kortdurend gebruik. Een laptop voldoet niet aan de ergonomische normen die aan beeldschermen gesteld worden. Het onjuist werken met een laptop kan daardoor de kans op RSI-klachten vergroten.

RSI of Repetitive Strain Injury is een naam voor pijnklachten in de nek, schouders, armen, polsen en handen ten gevolge van overbelasting door herhaalde bewegingen of door statische houdingen. Werken met de laptop in een foutieve zithouding kan RSI veroorzaken. Lees hier meer over muisarm, RSI of CTS.

Notebooktafel voor een ontspannen werkhouding

Het voordeel van de laptop is wel dat u kan werken waar en wanneer u wil. Met de hulp van een laptoptafel kan u op de meest ontspannen manier uw draagbare pc gebruiken. Zittend in uw favoriete stoel of zetel of zelfs uitgestrekt in bed leest u uw e-mails zonder last te hebben van vermoeidheid door een onnatuurlijke werkhouding.

Notebooktafels bestaan er in verschillende modellen:

  • plooibaar in te stellen zijn op verschillende hoogten of
  • op poten, met of zonder wieltjes

Werken in de wagen

Om te werken in de wagen, bestaan er laptoptafels die d.m.v. riempjes kunnen bevestigd worden aan het stuur of aan de achterkant van de voorstoel. Ze zijn eveneens verstelbaar in de hoogte en hebben een slipvaste bekleding en een opstaande rand zodat de laptop veilig staat.

Enkele tips voor uw aankoop van een notebooktafel:

  • hou rekening met de stijl van uw interieur of met de stijl van uw kantoormeubelen. Er bestaan zowel klassieke modellen als design uitvoeringen.
  • hou rekening met de afmetingen van uw beeldscherm.
  • de tafel moet verstelbaar zijn in de hoogte.
  • zorg dat de laptop stevig op de tafel staat. Sommige tafels zijn voorzien van anti-slip of klittenband.
  • u kan kiezen voor een model met of zonder houder voor de plaatsing van een muis.
  • Sommige laptoptafels zijn vederlicht, opplooibaar en dus makkelijk te transporteren.