header

Leitz – Merk in de kijkerBruneau

Met een traditie van meer dan 125 jaar als Europees topmerk in de kantooraccessoires, staat de merknaam Leitz garant voor kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. De afdeling Research and Development van dit bedrijf streeft ernaar om het aanbod aan producten continu te verbeteren. Door het gamma regelmatig te vernieuwen, slaagt Leitz er in om zijn leiddinggevende positie op de markt voor kantoormateriaal te bestendigen.

Louis Leitz stichtte in 1870 in Stuttgart het gelijknamige bedrijf Leitz. Het was de oprichter al snel duidelijk dat de industrialisering en de stijgende bureaucratisering gepaard gingen met een steeds grotere behoefte aan organisatie. In 1893 vond Louis Leitz de ordner uit, die het mogelijk maakt om op een moderne manier documenten te archiveren en te organiseren.

Leitz ontwikkelde bij het begin van de 20ste eeuw de eerste draagbare perforator „Phoenix“, die in 1904 werd opgevolgd door een documenten perforator die speciaal voor de overheid was bedoeld. Op de markt voor perforatoren heeft Leitz zijn leiddinggevende positie sindsdien kunnen handhaven.

In 1998 werd Louis Leitz overgenomen door de Esselte Corporation, dat op zijn beurt vier jaar later werd overgenomen door het Amerikaanse investeringsbedrijf J. W. Childs. Leitz blijft echter onder eigen naam verder werken en staat nog steeds garant voor absolute kwaliteit.

De plastificeermachine A4 Leitz HR9 is ideaal voor het snel en gemakkelijk plastificeren van alle mogelijke documenten, zelfs van foto's. Een perfect resultaat wordt gegarandeerd, wat overigens ook geldt voor de andere plastificeermachines van Leitz. De machine werkt op technologie met verwarmrollen: de thermische overbrenging van warmte rechtstreeks van de rol naar het kaftje vermijdt de vorming van luchtbellen.

De perforator Leitz Akto perforeert maximaal 30 bladen met 4 gaatjes. Deze perforator is voorzien van een ergonomisch handvat, speciaal bestudeerd om te perforeren zonder inspanning.

Heel handig is de stevige tijdschriftenhouder Leitz Plus in polystyreen.

De nietjesmachine Leitz 5523 maakt het mogelijk om tot 30% plaats te besparen in uw mappen, dit dankzij het Flatclinch systeem.

De documenthouder Leitz wordt gekenmerkt door een zeer mooie afwerking, ultrasterk materiaal en zeer praktische tussenschotten om beter te kunnen klasseren.

De Leitz hefboommappen bestaan in verschillende formaten en afwerkingen

Bij JM Bruneau kan u terecht voor de kwalitatief hoogstaande producten uit het Leitz-gamma.