header

Laser of inkjet: welke printer kiest u?

Uw kantoor is toe aan een nieuwe printer. Maar bent u er al uit of u een inkjetprinter of een laserprinter zult bestellen? Een overzicht van de belangrijkste verschillen.

Prijs: is een inkjet écht goedkoper?

Een belangrijk punt voor elke ondernemer: de prijs. Een laserprinter is heel wat duurder in aankoop dan een inkjetprinter, zeker wanneer u nadenkt over een kleurenlaserprinter. De gemiddelde kostprijs per pagina ligt bij een inkjetprinter in veel gevallen een stuk lager. Dit type printer hoeft niet warm te lopen (minder elektriciteitsverbruik!) en is dus vrijwel meteen gebruiksklaar. De toner van een laserprinter aanvullen is dan weer minder duur dan het vervangen van de cartridges (inktpatronen) van een inkjetprinter.

Snelheid: laserprinters zijn de snelste

Dé reden waarom veel bedrijven voor een laserprinter kiezen. Sommige laserprinters printen tot 40 pagina’s per minuut, terwijl het bij de inkjetprinter beperkt is tot 20 pagina’s per minuut.

Kwaliteit: afhankelijk van het doel

Zijn de prints van laserprinters van beter kwaliteit dan deze van inkjetprinters? Hangt af van welk type document u wilt afdrukken. Voor het printen van foto’s bijvoorbeeld, gaat u best voor een inkjetprinter. Heel wat fabrikanten ontwikkelden gespecialiseerde inkjetfotoprinters en bijhorende fotocartridges. Deze printers kunnen - in combinatie met aangepast fotopapier - voor verbluffende resultaten zorgen. Daartegenover staat dan weer dat bij laserprinters de inkt minder snel uitloopt en de kleuren minder snel vervagen dan bij een inkjetmodel.

Conclusie: vraag advies aan een specialist

Welk type printer is voor uw bedrijf de beste oplossing: een inkjetprinter of laserjetprinter? Het antwoord op die vraag is niet altijd even makkelijk. Vraag advies aan een externe specialist: JM Bruneau kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. Zo bespaart u tijd én geld.