header

Koophulp computermuizen – kies de gepaste muisBruneau

Het is uiteraard belangrijk dat bij aankoop van een computer ook de juiste muis wordt gekocht. Niet elke muis is immers dezelfde. Sommige muizen laten toe om op een snelle manier e-mails te checken, andere muizen zijn dan weer uitstekend geschikt om snel documenten of websites te raadplegen. Het komt er dus op aan om te kiezen voor die muis die het best overeenstemt met de taken die er voor zijn weggelegd.

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de muis compatibel is met de computer. Ook de software die met de muis wordt meegeleverd, moet compatibel zijn. De keuze tussen een draadloze of niet-draadloze muis is eigenlijk niet meer dan een persoonlijke keuze. De voordelen van de draadloze muis zijn eigenlijk niet zo heel groot, maar ze geeft wel een groter gevoel van vrijheid.

Er bestaan twee hoofdtypes muizen, namelijk de mechanische muis en de optische muis. De mechanische muis werkt via het bekende rollende balletje, de optische computermuis maakt gebruikt van een lichtgevende diode (LED) in plaats van een balletje. Er is ook nog de muis op basis van laserstralen, maar die is eigenlijk nog te duur voor gebruik op kantoor.

Voor meer advies over computermuizen kan u steeds bij JM Bruneau terecht. We beschikken over de expertise om te helpen bij de keuze van de gepaste muis. U kan tevens kiezen uit ons uitgebreid aanbod aan muizen en toebehoren.

Zo is er de optische muis Microsoft Confort Optical 3000, bij dewelke het ergonomisch design voor meer precisie garant staat. Kenmerkend zijn 4 knoppen, een multi-richtbaar wieltje, de optische technologie van hoge definitie (1000 Dpi) en de nieuwe loepfunctie.

Het aanbod omvat ook een budgetTNB draadloze muis, met een scrollwieltje en 2 knoppen. Deze muis is compatibel met Windows en Mac computers.

De Logitech V100 muis met draad is geprofileerd en compact, ze ligt aangenaam in de hand. Het is een optische muis met draad, voorzien van 3 toetsen, en geschikt voor horizontaal en verticaal scrollen. Ze is compatibel met Windows 98/ME/2000/XP/Vista en Mac OS 10.2.8.

Heel praktisch is een muismatje in microvezels. Deze microvezels reinigen het rolletje van je muis tijdens het bewegen. Het zeer precies muismatje reinigt de muis dus tijdens het gebruik. De microvezels garanderen een perfect contact met het bolletje en weerhouden stof en vuil.

Graag vermelden we nog een Ergodesign muismat. Comfort is bij deze muis gegarandeerd, ze vermijdt krampen en vermoeidheid van de pols bij intensief gebruik. De muis neemt namelijk de vorm van de pols en de hand aan. Het medisch goedgekeurde gelsysteem vermijdt spanningen in de pols.

Graag vermelden we nog een Ergodesign muismat. Comfort is bij deze muis gegarandeerd, ze vermijdt krampen en vermoeidheid van de pols bij intensief gebruik. De muis neemt namelijk de vorm van de pols en de hand aan. Het medisch goedgekeurde gelsysteem vermijdt spanningen in de pols.