header

Kan gerecycleerd papier op uw kantoor?

Over gerecycleerd papier bestaan heel wat beweringen: mindere kwaliteit, niet zo wit als klassiek papier, vervuilend productieproces. Waar of niet waar?

Gerecycleerd papier is van mindere kwaliteit Niet waar

Recente onderzoeken en voorbeelden uit de praktijk tonen aan dat er geen noemenswaardige kwaliteitsverlies is bij het gebruik van gerecycleerd of ecologisch papier voor uw kopieermachine, laserprinter of inkjetprinter. Gebruik wél altijd de juiste papiersoort voor uw type toestel. Heel wat soorten kringlooppapier kunt u op al deze toestellen gebruiken.

Kringlooppapier is minder wit dan gewoon papier Niet waar

De technieken die papierproducenten gebruiken om gerecycleerd papier te bleken, worden steeds verfijnder. Vindt u de witheid van uw papier belangrijk? Bekijk dan goed de CIE waarde als u voor ecologisch papier kiest. Hoe hoger die CIE waarde, hoe witter het papier.

Het productieproces van ecologisch papier is vervuilend Niet waar

De productie van gerecycleerd papier gebruikt minder bomen, energie en water dan de productie van klassiek papier. Ook het proces zelf is minder vervuilend, want er zijn minder giftige chemische stoffen en bleekmiddel nodig dan voor klassiek papier. De productie van gerecycleerd papier zorgt wél voor meer slib, maar de papierproducenten werken er hard aan om de recyclage van dit slib op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier te laten verlopen.