header

Inrichting van kleedkamers op de werkvloerBruneau

Besteed voldoende aandacht aan de lockers

De federale overheid heeft een aantal voorschriften uitgevaardigd waaraan kleedkamers in bedrijven moeten voldoen. De regelgeving daaromtrent is zelfs vrij uitgebreid. Een lockerkast is ideaal voor gebruik in kleedruimtes. De kamers om zich om te kleden moeten zich bevinden in één of meerdere lokalen die volledig gescheiden zijn van werkplaatsen en bureaus. Werken er niet meer dan drie bedienden in een kantoor, dan hoeft geen afzonderlijke kleedkamer ingericht worden.

Het spreekt voor zichzelf dat er in elke kleedkamer persoonlijke lockers voorzien zijn om persoonlijke spullen in op te bergen. Dit geldt ook voor tijdelijke werven, waar de kleedkamers in uitneembare of verplaatsbare constructies mogen ondergebracht worden. Deze moeten wel bestand zijn tegen uitwendige omstandigheden, wat onder meer wil zeggen dat ze in geval tegen slecht weer bescherming moeten bieden.

De wanden van de tijdelijke kleedkamers moeten vervaardigd zijn uit harde en isolerende materialen, om een maximaal comfort te garanderen. Ze worden op zo’n manier geconstrueerd dat de werknemers zich warm en droog kunnen omkleden. Vanzelfsprekend worden deze kleedkamers regelmatig gekuist, zodat een optimale hygiëne verzekerd is. Het aanbrengen van lockers garandeert de nodige privacy voor de werknemers.