header

Hoe laat ik mijn drukkosten met de helft afnemen?Aankooptips

Neemt de factuur van uw inktcartridges een grote plaats in binnen uw budget? Volg dan de raad van Sofie!

Nauwelijks terug van vakantie wordt Sofie al met haar neus op de harde feiten gedrukt. Na een kort inleidend gesprekje met haar baas over ieders vakantie, brengt hij haar snel terug met beide voeten op de grond…

Jan: “Sofie, zoals je weet heeft de economie zich terug bijna volledig herstelt in de Verenigde Staten. Helaas is dit nog niet het scenario in België, alvast toch niet bij ons. Vanaf nu, tot we weer helemaal op punt staan, vraag ik je om uiterst goed te letten op de algemene kosten van onze zaak. Eerst laat ik je al je e-mails doorlezen, maar daarna ga je het best zo snel mogelijk op zoek naar een aantal oplossingen die ons toelaten te besparen op onze kosten!”

Weg vakantieroes! Sofie krijgt zelfs geen minuutje tijd om haar terug in te werken, haar terugkeer is eerder bitter. Gelukkig is ze goed uitgerust, kalm en vol energie! Nadat ze haar 436 e-mails behandeld heeft, begint ze aan het opstellen van een overzicht met de algemene uitgaven. Bureaumateriaal, elektriciteit, telefoon, etc. Dit legt ze allemaal vast in een Excel-document, zodat het duidelijk wordt welke kosten er overbodig zijn.

De drukkosten gedeeld door twee!

Door deze oefening ziet Sofie al snel dat de kolom van de inktcartridges eruit springt. Wat een geluk dat ze binnen het bedrijf niet bij elke printer met kleuren werken! Sofie zoekt vervolgens een aantal zaken uit op het internet, en na een gedetailleerde analyse van haar verbruik, ontdekt ze enkele aangepaste oplossingen. Dankzij de aankoop van packs met XL-cartridges van HP, kan ze al tot 20% besparen in vergelijking met gelijkaardige, afzonderlijke cartridges. Het kan zelfs beter! Bij het gebruik van zwarte XL-cartridges van HP kan ze tot 50% besparen, in vergelijking met gewone cartridges. Dit nieuws zal Jan zonder twijfel gelukkig maken!