header

Hoe kunt u uw werk even vergeten?

Het overkomt u ongetwijfeld ook dat u ’s avonds ‘nog snel’ even uw e-mails bekijkt en beantwoordt. Of dat u nog even uw collega belt om te overleggen voor de salesmeeting van morgen. Nochtans is het belangrijk dat u even het werk laat voor wat het is om de batterijen te kunnen opladen. De balans tussen uw werk en uw privé moet met andere woorden in evenwicht zijn.

Werk en privé lopen steeds meer door elkaar

Gsm’s, laptops enz. maken het steeds moeilijker om uw werk volledig uit uw hoofd te zetten als u de deur van uw bedrijf achter zich toe trekt. Volgens studies in de VS en het VK zouden we dat vooral doen omdat we schrik hebben om onze baan te verliezen. Niet onlogisch in deze tijden van economische crisis…

Tips om afstand te nemen van uw werk

Het is erg belangrijk om u te ontspannen na de werkuren. Enkel zo kunt u er nadien opnieuw met volle energie tegenaan gaan. Misschien zijn de tips van Netto iets voor u:

  • Lees uw e-mails niet meer na 18.30 uur.
  • Deel uw tijd anders in en werk bijvoorbeeld vroeger om u beter te kunnen concentreren.
  • Schakel uw gsm van het werk uit na 19 uur.
  • Probeer u niet alleen op het werk te bewijzen, maar ook in uw privéleven. Waarom niet eens een sportieve uitdaging zoeken?
  • Probeer te anticiperen op bepaalde situaties om avondwerk tot een minimum te beperken.

Hoe zit het met uw timemanagement?

Misschien kunt u ook iets doen aan uw timemanagement om te zorgen dat u ’s avonds geen werk naar huis moet meenemen. Neem even de tijd voor de test op Vacature. U moet er wel wat tijd in investeren, maar op basis van uw resultaat krijgt u meteen ook handige tips om uw leven te beteren.

Hoe zit het met de balans tussen uw werk en privé?

Waarom niet ineens ook testen hoe het zit met het evenwicht tussen uw werk en uw privésituatie… Doe de test op Intermediair en lees de tips en het advies om de balans beter in evenwicht te brengen.

Links in volgorde van verschijnen:

http://netto.tijd.be/geld_en_gezin/carriere/5_tips_om_uw_werk_(even)_te_vergeten.8953770 j2211.art

http://www.vacature.com/m/EWDDA8 VTyLto5sdffgX7 HT5t1Mix5 9vEwMW