header

Hoe kies je de juiste hangmappen?Bruneau

Het valt wel vaker voor dat mensen de foute hangmappen bestellen. Met de informatie hieronder bent u alvast wat verder geholpen. Hangmappen bestaan in karton, papier en polypropyleen (plastic). Kartonnen en papieren hangmappen zijn (indien nodig) makkelijk beschrijfbaar, terwijl dit bij plastic hangmappen moeilijker is. Er zijn uiteraard verschillende soorten hangmappen. Er bestaan hangmappen voor laden en voor kasten. Er bestaan ook hangmappen voor plastic rails, bakken en koffers (speciaal ontworpen voor hangmappen).

Heeft u hangmappen nodig voor laden of voor kasten ?

Bij hangmappen voor kasten zit de etikethouder aan de zijkant van de mappen opdat u bij het openen van de kast onmiddellijk zou zijn wat op het etiket staat. Bij hangmappen voor laden zit de etikethouder bovenaan, zodat u het etiket direct kunt lezen na het openen van de lade. Ook in etikethouders zijn er verschillen; je hebt platte etikethouders en je hebt er met loepeffect (die leesbaar zijn vanuit verschillende hoeken). De eenvoudigste hangmappen hebben geen etikethouder maar zijn wel makkelijk beschrijfbaar.

Belangrijk om te weten: wat wordt bedoeld met de asafstand ?

Hangmappen zijn altijd voorzien van haakjes (in plastic of metaal) aan de twee uiteinden. Indien u de asafstand wilt kennen van uw lade of kast dient u de afstand te meten tussen de 2 boorden van de lade (binnenkant) of van de diepte van uw kast. De asafstand van mappen slaat op de afstand tussen het midden van de 2 inkepingen van de haakjes. Dus niet de buitenkant van de haakjes of de map zelf. Bij de meeste kasten en lades is de asafstand standaar 33 cm. Er bestaan er ook van 36.5 cm. (folio) of 39 cm.

Om een hangmap met dossiers makkelijk samen te houden, zijn de meeste hangmappen voorzien van een drukknop systeem.Afhankelijk van hoeveel dossiers u per map wil stockeren, kan de bodem van belang zijn. Gewone hangmappen hebben een V-bodem. Maar er bestaan ook hangmappen met een bodem die varieert van 15 mm. tot 80 mm. Ziezo, met deze informatie wordt u in staat geacht de correcte hangmappen te bestellen.

Ophangen van hangmappen

Als u uw hangmappen wilt ophangen, dan doet u dit voornamelijk in een kantoorkast speciaal voor hangmappen. Hiervoor zijn zogenoemde ophangstaven voor hangmappen nodig om zo goed mogelijk uw hangmappen stevig en gesorteerd op te hangen in uw kasten. Sorteer uw hangmappen op alfabet of datum en plaats de ophangstaven in uw kast, en klaar!

Bekijk hier direct onze collectie hangmappen