header

Hoe kan een bureaustoel rugpijn voorkomen?Aankooptips

Ruim driekwart van de Belgen krijgt ooit in de loop van zijn leven met rugpijn af te rekenen. Sommige cijfers in verband met ziekteverzuim vanwege rugpijn zijn ronduit angstwekkend. Zo blijkt ruim 10% van het ziekteverzuim van één maand of langer bij bedrijven rechtstreeks met rugklachten verband te houden.

De oorzaken van rugpijn kunnen uiteraard divers zijn, maar in veel gevallen is er sprake van een slechte zithouding tijdens de werkuren. Dat betekent dat elk zichzelf respecterend bedrijf moeilijk het belang van goede bureaustoelen kan overschatten. Het voorkomen van rugpijnen zal het bedrijf namelijk veel geld besparen, dit dankzij minder ziekteverzuim ingevolge rugklachten.

In veel gevallen zijn rugklachten het gevolg van een vernauwing of beschadiging van de tussenwervelschijven, vaak als gevolg van een langdurig slechte houding tijdens de werkuren. Het herstelproces van rugklachten kan lang zijn en moeizaam verlopen, met bovendien de kans dat deze klachten na verloop van tijd opnieuw de kop opsteken. Een reden te meer om 100% aandacht te besteden aan de keuze van de juiste bureaustoelen. Een goede stoel kan bruuske bewegingen afremmen, waardoor het gevaar op beschadiging van de tussenwervelschijven tot een minimum beperkt blijft. Ook de juiste instelling van een bureaustoel is een zaak waar veel aandacht aan dient te worden besteed. Hij moet zo zijn ingesteld dat de gebruiker zijn werk in optimale omstandigheden kan verrichten en dus gespaard kan blijven van rugklachten en –pijn. Ook de werkgever is dan tevreden, want hij hoeft een gewaardeerde medewerker niet vanwege gezondheidsredenen te missen.

JM Bruneau heeft een uitgebreid aanbod aan bureaustoelen in zijn catalogus opgenomen. Van elk van deze modellen kan worden gegarandeerd dat ze de gebruiker voor rugpijn behoeden. Zo is er zowel een hoge als een lage stoel met permanent contact. De schuimvulling is rijkelijk dik, met laterale stevige steunen die garant staan voor een perfecte houding van de rug. De kansen op rugpijn worden dus tot een minimum gereduceerd. Deze stoelen zijn wat betreft zitting en rug voor 100% in stof. We vermelden nog het verchroomd onderstel voor de bureaustoelen en het zwart epoxygelakt onderstel voor de bezoekersstoel. De armleuningen zijn in beide gevallen in polypropyleen.

Heel wat bedrijven nemen liever voor het onzekere en vragen deskundig advies wat betreft bureaustoelen en rugproblemen. Vaak is het namelijk moeilijk om exact te bepalen welke type bureaustoelen het best geschikt is voor een bepaald type kantoor. In dat geval kan het geen kwaad om onafhankelijk advies extern in te winnen. JM Bruneau heeft veel ervaring met bureaustoelen en kan zijn klanten daarom van deskundig advies voorzien. Op die manier kan u heel wat rugproblemen bij de medewerkers voorkomen. JM Bruneau heeft uiteraard ook een uitgebreid aanbod aan bureaustoelen in voorraad. Onze ervaring kan u helpen met het maken van de juiste keuzes voor de inrichting van uw kantoor.