header

Hoe installeer ik een draadloze printer?Aankooptips

Bij JM Bruneau krijgen we vaak de vraag hoe draadloze printers geïnstalleerd moeten worden.

Deze worden vaak gebruikt op kantoor of eventueel voor in uw eigen office. Het is natuurlijk handig dat meerdere computers draadloos aangesloten kunnen worden op deze printer, zodat iedereen op het kantoor dezelfde printer kan gebruiken. Hier ziet u een stappenplan voor het installeren van een printer en geeft antwoord op de vraag:

Hoe een draadloze printer te installeren?

Stappenplan printer installeren

1. Sluit de printer aan

Zorg ervoor dat u een praktische plek kiest voor het plaatsen van de printer. Zorg voor stroomvoorziening en leg de kabel op een strategische manier weg. Om de printer aan te kunnen sluiten op het netwerk, zorgt u ervoor dat deze verbonden is met een netwerkkabel. Mocht u een printer hebben met WI-FI, dan kunt u dit overslaan. Zorg er altijd voor dat de printer toegang heeft tot het netwerk, door deze te verbinden met de modem, hub, Time Capsule of andere netwerkvoorziening.

2. Drivers installeren voor uw printer

Elke printer heeft een driver nodig om goed te functioneren. Deze fungeert als een stuurprogramma en bevindt zich over het algemeen op een bijgeleverde CD-ROM. Tegenwoordig wordt er in de handleiding van de printer een webadres vermeldt waarop u een driver kunt downloaden. De bekende merken als Canon, HP en Samsung hebben een apart gedeelte op hun website waarop u alle drivers kunt vinden. Bent u de installatie cd kwijt en bent u op zoek naar de drivers voor uw printer, dan kunt u deze dus op internet terugvinden.

3. Printer aansluiten op het netwerk

Om een draadloze printer aan te sluiten op het netwerk, moet u klikken op de start knop links onderin uw scherm (dit geldt voor een Windows 7 besturingssysteem). Klik vervolgens op apparaten en printers en daarna op een printer toevoegen. Hier ziet u de optie Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen. Selecteer vervolgens de gewenste printer in de lijst met ‘beschikbare printers’ en klik vervolgens op volgende. Volg nu de overige stappen in de wizard en klik vervolgens op voltooien.

4. Testpagina printen

Om ervoor te zorgen dat uw printer juist afgesteld staat, print u een testpagina om dit te checken. Klik op apparaten en printers in het menu Start. Klik met de rechterknop op de juiste printer en klik vervolgens op eigenschappen van printer. In het tabblad algemeen kiest u vervolgens voor testpagina afdrukken .

Zo, nu weet u hoe u een draadloze printer moet installeren. Mocht u nog vragen hebben over de printers van JM Bruneau, dan kunt u contact opnemen met de experts van Bruneau. Zij kunnen u helpen met uw vragen omtrent het installeren en laten werken van een printer.