header

Hoe herken ik valse eurobiljetten?Bruneau

Valse eurobiljetten kunnen een kopzorg zijn voor handelaren, maar ook voor bedrijven waar veel cash geld circuleert. Regelmatig vernemen we via de pers dat er weer ergens valse eurobankbiljetten van 20, 50 of 100 euro zijn ontdekt. Via een dectector van valse eurobankbiljetten kan u zichzelf heel wat onnodige zorgen besparen.

In theorie zijn valse eurobiljetten ook op het zicht vrij makkelijk herkenbaar. Bedrijven en handelaren willen echter absolute zekerheid, dus kan een investering in een detector voor het herkennen van valse eurobankbiljetten een lucratieve investering zijn.

Concreet zijn in eurobankbiljetten verschillende kenmerken verwerkt die het mogelijk maken om echte van valse biljetten te onderscheiden. Wanneer echte eurobankbiljetten tegen het licht worden gehouden, zijn het watermerk, de veiligheidsdraad en het doorzichtcijfer duidelijk zichtbaar. Detectie van deze kenmerken is aan beide kanten van het biljet mogelijk. Maar niet alleen het zicht maakt het mogelijk om echte van valse eurobankbiljetten te onderscheiden. Valse eurobankbiljetten voelen namelijk ook anders aan dan echte.

De echtheidskenmerken zijn in alle eurobankbiljetten verschillend. In die van 5, 10 en 20 euro zijn buiten het watermerk en de veiligheidsdraad ook de baanvormige folie met hologram en de iriserende baan dé kenmerken bij uitstek. Bij de biljetten van een hogere waarde zijn niet alleen het watermerk en de veiligheidsdraad maar ook de zegelvormige folie met hologram en de optisch variabele inkt kenmerken die echt van vals onderscheiden.

JM Bruneau biedt zijn klanten een drietal hulpmiddelen aan om vals geld te controleren, het betreft meer bepaald een pen, een automatische valsgelddetector en een valsgelddetector met fluolamp en UV-lamp. Deze drie hulpmiddelen helpen om op een makkelijke manier valse eurobiljetten te herkennen.

Een pen voor geldcontrole is een handige oplossing in geval van twijfel. Deze pen werkt bij alle eurobiljetten die in circulatie zijn. De bezitter kan onmiddellijk de echtheid van het biljet controleren door met de pen een markering te maken op het lichte gedeelte van het biljet. Zodra dit donker kleurt, is het bankbiljet vals. Als het niet donker kleurt, gaat het om een echt biljet.

De automatische valsgelddetector maakt gebruik van een heel betrouwbare controlefunctie, meer bepaald de detectie van de belangrijkste veiligheidscodes. Deze detector is bruikbaar voor een snelle en betrouwbare controle van eurobiljetten. De detectie gebeurt via infrarood licht, magnetische kenmerken en het herkennen van de metaaldraad. Het biljet kan in om het even welke richting en/of zijde ingebracht worden. De vermelding van het totaal aantal echte biljetten en de totale som gebeurt op een digitaal scherm.

De valsgelddetector met lampen detecteert niet enkel valse biljetten maar ook valse bankkaarten, tickets restaurant, traveller cheques enzovoort. Belangrijk is dat hij onmiddellijk in werking treedt. Kenmerkend zijn het breed oppervlak voor de zichtbaarheid van het volledige biljet, de dubbele verlichting (fluolamp sterke UV-lamp worden meegeleverd).