header

Hoe deelt u zware bestanden met collega’s?

U kent het waarschijnlijk: u hebt lang gewerkt aan een presentatie en wil die delen met een collega zodat die nog de laatste aanpassingen kan doen. Maar hoe bezorgt u die aan uw collega als e-mail uitgesloten is omdat het bestand te zwaar is? We geven u praktische tips.

Offlinemogelijkheden: dvd’s, cd’s, usb-sticks of externe harde schijven

U kunt een dvd, cd of usb-stick gebruiken. Maar er bestaan nog andere mogelijkheden zoals een externe harde schijf. In het artikel “Koop de juiste externe harde schijf”, kunt u lezen welke het best bij uw doeleinden past. Of een harde schijf hergebruiken van een computer die niet meer bruikbaar is. U haalt die er relatief eenvoudig uit en steekt die in een speciale box die uw informatie onmiddellijk toegankelijk maakt. Daarvoor kunt u terecht in de computerspeciaalzaken.

Onlinemogelijkheden: verschillende webtoepassingen

Ziet u op tegen het gedoe met sticks, cd’s of harde schijven? Dan kunt u de bestanden ook delen met uw collega via internet. Ondertussen zijn er al heel wat toepassingen op de markt. De meeste diensten zijn erg eenvoudig te gebruiken. Een paar voorbeelden:

  • Dropbox: gebruiksvriendelijk programma met gratis account en 2 GB gratis. Tot 100 GB beschikbaar voor betalende klanten. U beslist zelf wie toegang heeft tot uw bestand en ziet onmiddellijk de doorgevoerde veranderingen.
  • YouSendIt: gratis bestanden versturen tot 100 MB. U geeft het e-mailadres van de ontvanger in op de website en selecteert het bestand op uw computer of netwerk. De geadresseerde krijgt dan een e-mail met de hyperlink naar het bestand en heeft zeven dagen om het bestand te downloaden.
  • DropSend: gratis bestanden versturen tot 2 GB. Net als bij YouSendIt hoeft u geen software te installeren. Het werkt ook op dezelfde manier.
  • File Savr: snelle en eenvoudige hostingdienst om tot 10 GB gratis te uploaden. Als u de file geüpload hebt, kunt u de link naar uw collega doorsturen zodat die ze kan downloaden. De bestanden worden nooit gewist.
  • RapidShare: gelijkaardig aan File Savr, de grootste in zijn soort. Snel en extra supportvoordelen, maar slechts gratis tot 500 MB.

http://www.jm-bruneau.be/nl/search.php?search=CD jRW

http://www.yousendit.com www.dropsend.com

http://www.filesavr.com

http://www.rapidshare.com/