header

Het jaarlijkse bedrijfsfeest: een cadeau voor het personeel

Het jaarlijkse bedrijfsfeest organiseert u voor uw medewerkers. Zonder deze medewerkers zou uw firma niet zijn wat ze is. Daarom willen vele bedrijfsleiders het personeelsfeest organiseren als blijk van de appreciatie voor het puike werk dat het personeel dag in dag uit presteert. Bovendien is het een fijne gelegenheid voor de collega’s om elkaar op een ander manier beter te leren kennen.

Originele formules

De tijd waarbij medewerkers het jaarlijkse personeelsfeest een saaie verplichting vonden, is al lang verleden tijd. Dit dankzij de brede waaier van originele invalshoeken die de evenementensector de laatste jaren aanbiedt. Waar men vroeger een avondvullend klassiek diner of een dagje dierentuin aanbood aan de collega’s en hun familie is het aanbod nu heel wat gevarieerder. U kan kiezen uit originele themafeesten zoals een James Bond j avond of een Romeinse feestavond waarop succesvolle artiesten worden uitgenodigd. Maar ook spannende Citygame-uitjes of allerhande creatieve workshops en proeverijen worden georganiseerd om uw medewerkers jaarlijks te entertainen. U kiest best een formule die het best bij uw bedrijf en uw personeel past.

Bedrijfsfeest binnen budget.

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in evenementenwereld. Sinds de economische crisis in 2008 werden er in heel veel bedrijven vele bezuinigingsmaatregelen getroffen. Op het organiseren van een personeelsfeest werd als snel bespaard. Ondertussen zijn we twee jaar verder en durft men al opnieuw wat meer maar vele bedrijfsleiders blijven voorzichtig.

Bedrijfsfeesten of bedrijfsuitjes mogen niet te duur zijn. Om controle te hebben over het budget, kiest men vaak voor de volgende opties: - waar men vroeger koos voor een uitgebreid avondfeest met luxe viergangendiner, zal men nu eerder kiezen voor een middagactiviteit met aansluitend een barbecue. - deze activiteit zal zich richten naar wat het de werknemers kan bijbrengen. Allerlei vormen van teambuilding zijn dan vaak goede alternatieven. - een groot event organiseert men voor een klein, select gezelschap en een eenvoudig evenement voor een grote groep. - aansluiten bij een bestaand evenement, bv. het bijwonen van een concert, eerder dan er eentje zelf op maat gemaakt op poten te zetten, ziet men ook als een goedkoper alternatief.

Bedrijfsfeest à la carte

Bedrijfsfeest kunnen in allerlei formules op maat gemaakt worden: feesten met een sportief – of avontuurlijk tintje, feesten die boordevol entertainment zitten en het woord ‘party’ alle eer aandoen of rondvaarten, citytours, workshops waarbij u nog iets opsteekt. Het kan allemaal. Aan u de keuze. Een andere trend is dat men in het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen ook een verantwoord bedrijfsfeest wil organiseren zoals een eco-diner, duurzaam uitje op een boerderij of zelfs uw windmolens laten maken.

Tips bij de organisatie

Hoe dan ook is de organisatie van een personeelsfeest een hele klus.

Wij geven u hierbij enkele nuttige tips:

- Leg de datum op tijd vast. Of neem elk jaar een vaste datum.

- Betrek uw medewerkers bij het organiseren van het evenement. De kans dat de activiteit of de formule in de smaak zal vallen wordt groter.

- Bespreek ook met hen hun verwachtingen.

- Zoek de juiste locatie.

  • Past de locatie qua sfeer bij het evenement, bij de doelgroep en bij het thema. Probeer ze zo uniek mogelijk te kiezen.
  • Is de locatie groot genoeg?
  • Is er voldoende parking?
  • Is de locatie goed bereikbaar voor de genodigden?
  • Zijn de technisch j en sanitaire voorzieningen van de zaal voldoende voor uw evenement?

- Is er bij de gekozen zaal een huiscateraar of voorziet u zelf iemand? Stel een volledig en goed samengesteld budget samen maar voorzie altijd 10% onvoorziene kosten.