header

Help, hoe vind ik snel opvang voor mijn zieke kind?

Het is u waarschijnlijk ook al overkomen… Net als er een belangrijke meeting gepland is op het werk, blijkt uw zoon of dochter ziek te zijn. Dan komt er op aan om snel een goede oplossing te vinden zodat u uw zieke kind met een gerust hart kunt achterlaten en toch uw belangrijke meeting niet hoeft over te slaan. Een paar handige tips!

Regel een oppas op het werk

Een aantal grote bedrijven hebben een eigen oppasdienst voor zieke kinderen. Medewerkers kunnen er een maximaal aantal dagen per jaar een beroep op doen. Als u één van die geluksvogels bent, is uw probleem snel opgelost…

Check bij de gewone opvang

In sommige gevallen kan uw kind toch bij de gewone opvang terecht als het ziek is. Het hangt er allemaal van af hoeveel koorts het heeft en wat de regels zijn die bij uw opvang gelden. Toch eens navragen vooraleer u een andere oplossing zoekt…

Vraag een familielid om hulp

Hebt u geluk en wonen oma, opa, peter of meter dicht in de buurt? Dan willen zij u misschien wel helpen. Interessant, want zij kennen uw kind ongetwijfeld goed en uw kind zal het zeker fijn vinden om bij hen te zijn als het ziek is.

Doe een beroep op de oppasdienst voor zieke kinderen van uw ziekenfonds

Een aantal ziekenfondsen hebben een eigen oppasdienst voor zieke kinderen. Dat is zo voor de CM, de Liberale Mutualiteit, het Neutraal Ziekenfonds, het Onafhankelijk Ziekenfonds en de Socialistische Mutualiteit. U kunt er een aantal dagen per jaar een beroep op doen, meestal gratis of tegen een zeer kleine bijdrage per uur. Weet dat die verzorgsters speciaal opgeleid zijn en gewoon naar u thuis komen. Handig voor u en fijn voor uw kind dat in zijn eigen omgeving kan uitzieken. Vraag het best op voorhand even na bij uw ziekenfonds!

Probeer uw vaste babysit

Zijn de vorige pistes geen oplossing? Dan kunt u misschien nog eens uw vaste babysit bellen? Wie weet heeft die net een dagje vrij en wil die u graag uit de nood helpen. Als u opvang zoekt voor ’s avonds of in het weekend, kunt u ook altijd terecht bij de Gezinsbond.

Nog geen oplossing?

Doorloop dan nog eens de suggesties van Kind