header

"Green Hosting" ? JM Bruneau doet mee!Ecologie

In het kader van milieuvriendelijk ondernemen doet JM Bruneau actief mee aan wat men "Groene Hosting" noemt. Hieronder vindt u een woordje uitleg over wat dit precies inhoudt.

"Hosting" is een engelse term die slaat op het plaatsen van een website op het wereldwijde web. Hiervoor dient de website op een grote webserver geplaatst te worden. In mensentaal is dit een grote computer die voortdurend actief in verbinding staat met het internet (lees: 7 op 7 dagen, 24u op 24u). Het spreekt voor zich dat hierbij heel wat stroom wordt verbruikt, die, zoals wel meer het geval is, niet altijd milieuvriendelijk wordt opgewekt. "Groene Hosting" houdt in dat men enkel energie gebruikt die afkomstig is uit duurzame bronnen. De firma Bruneau doet mee aan "Groene Hosting" met alle websites: www.jm-bruneau.be, www.bruneautech.com en www.bruneauperso.com.

Dit gebeurt via het bedrijf Openminds die instaat voor deze hosting in het Gentse, waar het kantoor van JM Bruneau België is gevestigd. Openminds gaat trouwens nog verder: men biedt niet enkel groene stroom (die wordt opgewekt uit louter hernieuwbare bronnen) aan maar zorgt er ook voor dat de opbouw van de server, die heel wat projecten online plaatst, op een ecologisch verantwoorde manier gebeurt. Onder meer door op zoek te gaan naar duurzame apparatuur.

Meer info op: openminds.be

U merkt het: JM Bruneau probeert op alle mogelijke vlakken zijn steentje bij te dragen aan een milieuvriendelijkere wereld.