header

Geluidsisolerende scheidingswanden: voor een esthetisch verantwoorde geluidsisolatie op kantoorBruneau

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het ‘open kantoor’. Het karakteristieke kantoor uit het verleden - met zijn afgescheiden ruimtes en zijn strikte indeling - was allesbehalve gefocust op efficiënt communicatie. Wie dringend één van de collega’s nodig had om iets bespreken, stond gegarandeerd een minuten durende verplaatsing te wachten. Die verplaatsingen kostten namelijk tijd en tijd kost – dat weten we allemaal - geld. Vandaar dat het idee van het ‘open kantoor’ met geluidsabsorberende scheidingswanden volop ingang heeft gevonden.

Waarom geluidsabsorberende scheidingswanden? Heel eenvoudig: een goede communicatie is absoluut noodzakelijk, maar anderzijds moet er toch een zekere vorm van privé-karakter in de werkruimte gehandhaafd blijven. Het kan nu eenmaal niet dat iemand met een telefoongesprek zijn of haar collega’s stoort en uit het werkritme houdt. In een open kantoor zijn geluidsabsorberende scheidingswanden zodoende een conditio sine qua non.

Hoe richt u een open kantoor zo efficiënt mogelijk in? Dat hangt uiteraard af van de ruimte zelf, van de activiteiten van het bedrijf, van de behoeften van de medewerkers enzovoort. Eigenlijk is er steeds sprake van maatwerk, want de behoeften van het ene kantoor zijn die van het andere niet. Om een optimale indeling te krijgen, kan het nuttig zijn om op vakmensen beroep te doen. Die staan volledig ter uwer beschikking bij JM Bruneau, dat zich in de sector van de kantoorinrichting een sterke reputatie heeft opgebouwd. Over geluidsabsorberende scheidingswanden kunnen we u alles vertellen, uiteraard is het ook mogelijk om kennis te maken met ons uitgebreid aanbod aan deze wanden.

JM Bruneau stelt onder andere geluidsisolerende scheidingswanden voor die ook decoratief zijn en die moeiteloos in elk open kantoor passen. Een voorbeeld daarvan is een akoestische scheidingswand van een uitzonderlijke geluidsabsorberende kwaliteit en met een hoge afwerkingsgraad. Deze wand is ideaal om een kantoorruimte in te delen en om het vertrouwelijk karakter op een grote werkvloer te garanderen. De geluidsabsorberende panelen houden gemiddeld 95% van het geluid tegen. Verschillende opstellingen zijn mogelijk dankzij het polyvalente bevestigingssysteem, de hoogte is regelbaar via vijzels om zo oneffenheden in de grond te compenseren.

We willen ook de scheidingswand Ondulo onder uw aandacht brengen, waarvan eveneens verschillende formaten beschikbaar zijn. Een belangrijke troef van deze scheidingswand is de extreme soepelheid, die het mogelijk maakt om scheidingwanden precies naar wens te plaatsen. De panelen zijn in MDF latten, de buizen in aluminium laten een verbinding van 180° toe tussen de panelen. Deze verbinding wordt via een soepel tussenstuk meegeleverd. De metalen stabilisatievoet is in optie verkrijgbaar en is handig voor de regelbaarheid van het niveau.

De scheidingswand Curby wordt via aanbouwelementen opgebouwd. Het aantal toepassingen wat het maken van aparte ruimtes is schier oneindig. De wand is uitrekbaar tot het oneindige, de montage gebeurt vanaf een basiselement met de voorradige aanbouwelementen. Soepelheid is waarschijnlijk één van de belangrijkste kenmerken van deze formule. Vermelden we nog de uitgesproken massief houten lamellen in witte lak en de metalen poot gelakt in aluminiumkleur.

Het aanbod van JM Bruneau wat betreft geluidsabsorberende scheidingswanden is uiteraard nog veel groter. U kan bij ons voor meer informatie terecht.