header

Ergonomische bureaustoelen kopenBruneau

Waarop letten bij de aankoop?

Ergonomie is een begrip dat in de kantoorwereld inmiddels toch al weer een aantal jaren meegaat. Ergonomisch werken wil zeggen het aanwenden van kantoormateriaal op een dusdanige manier dat de werknemers van het bedrijf in zo optimaal mogelijke omstandigheden hun job kunnen doen. Ergonomie heeft onder andere betrekking op gezondheid, efficiëntie en zich comfortabel voelen op de werkplek. Concreet vindt het zijn toepassing in aangepast kantoormeubilair zoals bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel en een dito werktafel.

In het verleden werd met de ergonomie van bureaustoelen niet zo heel veel rekening gehouden. Op een bepaald moment waarschuwde de medische wetenschap echter voor het gevaar op allerlei aandoeningen als gevolg van een ongezonde houding van de werknemers bij de uitoefening van hun kantooractiviteiten. Uit medische verslagen bleek dat onder andere rug- en nekklachten (evenals bijvoorbeeld RSI of muishand) het gevolg waren van het aannemen van een ongezonde houding op kantoor.

Vanaf dat moment raakte alles in een stroomversnelling. De werkgevers gingen de noodzaak van aangepast meubilair, inclusief ergonomische bureaustoelen, inzien. Zowel de werkgevers als de werknemers profiteren van de zorg voor betere ergonomische werkomstandigheden op kantoor. De werknemer ging zich fitter en gezond(er) voelen, de werkgever zag het arbeidsverzuim duidelijk achteruit gaan. Er is dus sprake van een win-win situatie.

Vandaag de dag hoeft niemand nog te worden overtuigd van het belang van ergonomie in het algemeen en van ergonomische bureaustoelen in het bijzonder. Op elk kantoor wordt ruimschoots aandacht besteed aan de keuze van het meubilair, waarbij op de eerste plaats een ergonomische bureaustoel en een aangepaste werktafel centraal staan.

Uiteraard kan u bij JM Bruneau terecht voor een uitgebreid assortiment aan ergonomische bureaustoelen. Een goed voorbeeld daarvan is de Ergoforme, die vooral opvalt door zijn goed uitgekiende ergonomie. De ontwerpers hebben er zorg voor gedragen dat het lichaamsgewicht beter wordt verdeeld over het oppervlakte van de stoel. De hoek van de heupen is minder scherp gemaakt, wat een positief effect heeft op nek en rug. Nek- en rugspieren raken namelijk minder snel vermoeid. Zowel de zitting als de benensteun zijn regelbaar in de hoogte.

De bezoekers van het kantoor mogen uiteraard niet over het hoofd worden gezien, ook zij hebben recht op ergonomische stoelen. Een ideale stoel voor bezoekers is de Linea, die op ergonomisch vlak tot de top mag worden gerekend. Deze stoel paart een sterk design aan een aangenaam comfort. Het zitvlak bestaat uit een schuimvulling van hoge dichtheid.

Met zijn voorgevormde zitting, zijn extra brede rug en zijn goede rugsteun geeft de Scylla eveneens blijk van een goed bestudeerde ergonomie. Er zijn van deze stoel verschillende modellen verkrijgbaar. Een armleuning in polypropyleen is een mogelijke optie. Vermelden we nog het zitoppervlak in schuimvulling.