header

Elba – Merk in de kijkerBruneau

Elba is één van de grootste fabrikanten van kantoorartikelen en opbergmiddelen in Europa, met een traditie die meer dan 80 jaar ver reikt. De catalogus omvat momenteel ruim 1.000 kantoorartikelen. Centraal in de filosofie van Elba staat de idee dat een grotere efficiëntie op kantoor mogelijk is door het gebruik van optimale oplossingen voor het opbergen en terugvinden van informatie.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1917, wanneer Erich Kraut een kleine schrijfwarenwinkel koopt. Korte tijd later begint hij met het handmatig vervaardigen van ordners. Een sleuteljaar in de bedrijfsgeschiedenis is 1933. Kraut vindt dan namelijk een nieuw archiefsysteem uit: het pendelsysteem. In vergelijking tot bestaande systemen bespaart het ruimte en zorgt het voor het snel en overzichtelijk raadplegen van dossiers.

Erich Kraut ontwierp in de jaren 50 van vorige eeuw ook nog het Elba rado principe, dat een revolutie ontketende in de sector van de ordners. Twee sleuven en nokken in de ordneromslag maken het mogelijk om het hefboommechaniek vast te klemmen. Zo blijft de ordner rechtop staan. Volgens dit principe worden tegenwoordig wereldwijd bijna alle ordners geproduceerd.

Sinds begin van deze eeuw heeft Elba een nieuwe eigenaar. De Franse Groupe Hamelin nam Bantex A/S over, waartoe ook Elba Bürosysteme GmbH and Co en Elba Office Products behoren. Onder de Hamelin-vlag is het bedrijf blijven doorgroeien.

  • De Elba hangmappen Verticfile en Verticflex is een assortiment van kartonnen hangmappen met metalen ruiters – te verkrijgen in 5 verschillende kleuren.
  • De Elba Clic hefboommappen zijn uitgerust met het gepatenteerde Clic systeem om de inhoud van uw ordner vast te klemmen. De hefboommap Elba Clic is praktisch, stevig en esthetisch. Kort samengevat: een uitstekend systeem om alle bedrijfsdocumenten met een eenvoudige klik te klasseren.
  • De Elba Touareg hefboommappen. Uit respect voor het milieu ontwierp Elba de Touareg productlijn: producten die 100% recycleerbaar zijn en vervaardigd werden uit chloorvrij karton zonder kleurstoffen.
  • De Elba ringmappen in karton en polypropyleen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en rugbreedtes.
  • De Elba mappen met 3 kleppen in karton en polypropyleen.
  • De Elba tabbladen om de inhoud van de bak of map op een inzichtelijke manier in groepen te verdelen.
  • De Elba hoesjes om documenten, CD's en foto's stijlvol en overzichtelijk in op te bergen of te presenteren.

De specialisten van JM Bruneau zijn uiteraard goed vertrouwd met de producten van Elba. U kan bij ons dus steeds terecht voor meer informatie.