header

Een warme dranken automaat op kantoorBruneau

Denk ook even aan het milieu bij aanschaf van uw warme dranken automaat

De beschikbaarheid van een warme dranken automaat op kantoor wordt door de werknemers sterk op prijs gesteld. Wat is er heerlijker dan een kop warme koffie wanneer het buiten koud is? Maar ook in de zomer geeft een kopje koffie extra energie. Het even naar de automaat lopen voor een drankje, kan ook een welgekomen afwisseling voor het dagelijkse werkritme bieden. Zonder te willen overdrijven: de prestaties van de medewerkers kunnen er zelfs door verbeteren.

Voor een warme dranken automaat op kantoor zijn echter nog meer functies weggelegd. De automaat kan een regelmatige ontmoetingsplaats zijn voor het personeel, waardoor de groepsgeest wordt versterkt. Nieuwkomers kunnen bij elk bezoek aan de warme dranken automaat nieuwe collega’s leren kennen. Op die manier wordt hun integratie binnen het bedrijf versneld. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor het verdelen van warme dranken op kantoor.

JM Bruneau stelt de 4 drankenautomaat van Jede beschikbaar. Deze garandeert een drank naar keuze binnen enkele seconden.

De kenmerken:

  • Eenmaal aangesloten, klaar voor gebruik.
  • Gemakkelijk onderhoud en ontkalking. Roestvrij stalen reservoir 6 liter, zichtbaar niveau.
  • Uitneembaar druiprek met anti-slipprofiel om de bekers op hun plaats te houden. Verdeler voor bekers en bekerhouders ingebouwd.
  • De ingebouwde thermostaat houdt het water op een ideale temperatuur.
  • Zwarte ABS behuizing.
  • Compacte afmetingen: H 48 x B 40,5 x D 25,9 cm

Aan automaten voor warme dranken is ook een milieuaspect verbonden. Bij de aanschaf moet de beperking van het energieverbruik een factor van doorslaggevende aard zijn. Kies steeds voor een automaat voor warme dranken die zuinig omspringt met zowel elektriciteit als met water. Wanneer u als bedrijf daarenboven ook nog eens kiest voor recycleerbare of herbruikbare bekertjes of tassen, levert u nog bovendien een extra inspanning voor het milieu.

Het duurzaam karakter van een automaat voor warme dranken kan nog verder reiken. De werknemers kunnen als alternatief natuurlijk ook zelf drank in blik, PET-flessen, glas enzovoort meebrengen, maar deze wegwerpverpakkingen vormen stuk voor stuk een zwaardere belasting voor het milieu. Help de medewerkers dus aan het milieu denken!

Het energieverbruik van automaten voor warme dranken is een verhaal apart. Er zijn momenteel toestellen op de markt die veel minder energie verbruiken dan de toestellen uit het verleden. Een toestel dat automatisch in wachtstand gaat, zal bijvoorbeeld minder elektriciteit verbruiken. Vergeet vanzelfsprekend ook niet om de toestellen af te zetten wanneer de collega’s ’s nachts of tijdens het weekend niet op kantoor zijn.

Ook via de regelaar van de temperatuur zijn aanzienlijke besparingen op het elektriciteitsverbruik mogelijk. Het is zeker niet de bedoeling dat die regelaar steeds op de maximumstand staat. Koffie, thee of soep mogen vanzelfsprekend niet lauw opgediend te worden, maar duurzame (tussen)oplossingen zijn absoluut mogelijk. Belangrijk is dat automaten voor warme dranken goed geïsoleerd zijn. Op die manier zal het energieverlies minimaal zijn.

Wenst u advies alvorens een automaat voor warme dranken aan te schaffen? Dat kan, bij JM Bruneau staat we altijd klaar om dergelijk advies te verschaffen.