header

Een computermeubel kopen of kiezen voor het klassiek bureau met PC?Bruneau

De verantwoordelijke voor de aankopen in een bedrijf staat soms voor moeilijke keuzes. Stel dat het computerpark aan vervanging toe is en dat enkele medewerkers aandringen op de aankoop van een computermeubel in plaats van het klassieke bureau met computer er bovenop. Anderzijds zijn er ook nog voorstanders van laatstgenoemde, meer klassieke oplossing. Zaak is dan om pro’s en contra’s tegen elkaar af te wegen om zo tot de meest logische en/of meest efficiënte keuze te komen.

Een dergelijke beslissing moet uiteraard weloverwogen zijn. Wat is het voordeel van een computermeubel tegenover een klassiek bureau voorzien van een computer - is bijvoorbeeld een vraag die zeker dient gesteld. Aan de aanschaf van een computermeubel zijn onmiskenbaar voordelen verbonden. Een algemeen advies kan anderzijds moeilijk worden gegeven, de situatie verschilt namelijk van bedrijf tot bedrijf.

Het belangrijkste voordeel van een computermeubel is ongetwijfeld dat het over een one-stop-shop oplossing gaat. Het meubel wordt geïnstalleerd met alles er op en er aan, zodat de computer alleen nog maar moet worden opgestart. De IT-verantwoordelijke van uw bedrijf is met andere woorden van heel wat kopzorgen verlost.

Bovendien is er ook de zekerheid dat alle onderdelen van het computermeubel perfect bij elkaar passen. Dat is vanuit technologisch standpunt belangrijk, maar ook het esthetisch aspect mag niet verwaarloosd worden. Een compleet meubel kan vanuit het standpunt van design een stuk aantrekkelijker zijn dan een computer met bijbehorende randapparatuur die vaak van verschillende merken is. Het oog wil ook wat!

Aan een computermeubel is er uiteraard ook een klein nadeel verbonden, zij het dat dit allesbehalve onoverkomelijk is. Maatwerk is na de levering namelijk niet meer mogelijk. Duidelijke afspraken met de leverancier moeten zodoende op voorhand worden gemaakt. Achteraf kunnen dan geen (of toch alleszins nog moeilijk) wijzigingen meer aangebracht worden. Uiteindelijk weegt dit kleine nadeel niet op tegen de voordelen verbonden aan een computermeubel.

JM Bruneau heeft op de eerste plaats de informaticapost Kerry als computermeubel in voorraad. Deze post groepeert de volledige IT-configuratie van een bedrijf. Opvallende kenmerken zijn de uitschuifbare klavierdrager en de verhoging voor de informaticapost. Het geheel wordt op het bureau geplaatst.

Ook het computerwerkstation Comfort behoort tot het aanbod aan computermeubels. Kenmerkend zijn in dit geval onder andere de uitschuifbare legplanken voor klavier, voor PC en voor printer. Tot dezelfde categorie van meubelen mag ook het computermeubel Compact worden gerekend, eveneens voorzien van uitschuifbare legplanken voor klavier, voor PC en voor printer.

Het aanbod van JM Bruneau omvat ook de informaticapost Themis, die uitgerust is met een L-vormig onderstel. De post heeft een werkblad van 80 x 80 cm, met uitschuifbare klavierhouder. Wat het onderstel betreft zijn twee modellen beschikbaar.

Het advies van een buitenstaander kan nuttig zijn om de knoop te helpen doorhakken in de ene of de andere richting. JM Bruneau mag terugblikken op een brede ervaring met zowel computermeubels als met het klassieke bureau inclusief computer. We willen u graag met raad en daad bijstaan.