header

Ecofont: het lettertype dat uw inkt – en tonerverbruik verlaagt

U bent een milieu – en kostenbewuste ondernemer. Drastisch besparen op het inkt - en tonerverbruik in uw bedrijf spreekt u wellicht aan. Dat is vandaag mogelijk door het gebruik van Ecofont. Dagelijks wordt er in bedrijven heel wat afgedrukt. Duizenden velletjes gedrukte tekst rollen uit talloze printers. Dat betekent een hoog verbruik aan inkt en toners wat belastend is voor uw budget én voor het milieu. Ecofont biedt hier een oplossing. Ecofont schiet bij het printen gaatjes in de letters die u getypt heeft. Toch blijft het lettertype perfect leesbaar. Door deze techniek bespaart u tot 25 % inkt en toner.

Hoe werkt het?

U installeert de Ecofont software op uw pc. U werkt met het lettertype dat u gewend bent. Bij het printen zal dankzij deze software de inktbesparende Eco-variant afgedrukt worden. De software zelf is eenvoudig te installeren. Na deze installatie zal er op de menubalk van Outlook en MS Word een Ecofont-printknop verschijnen. Zo kan u uw document printen in het inktbesparende Ecofont-lettertype. U drukt af in het lettertype van uw keuze maar dan met gaatjes. De leesbaarheid en de opmaak van uw document worden niet aangetast. De software bestaat in drie versies:

  • Home Edition voor thuisgebruik
  • De Small Business Edition voor organisaties tot 100 werkplekken.
  • De Enterprise Edition voor organisaties van meer dan 100 werkplekken.

Uw voordeel

  • U bespaart op uw printkosten: printerinkt en tonerstof zijn dure producten.
  • Uw werkt mee aan een beter leefmilieu: printerinkt en tonerstof zijn zeer vervuilende stoffen.
  • Deze besparingsmanier zal uw medewerkers aanzetten to milieu j en kostenbewust gedrag.
  • Een groen beleid voeren en duurzaam ondernemen is vandaag een must. Het kadert perfect in de milieuoverwegingen die een onderdeel vormen van het maatschappelijk verantwoord ondernemen MVO.

Ecofont en Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

MVO is de bijdrage die ondernemingen kunnen leveren aan duurzame ontwikkeling. Er wordt gestreefd naar het creëren van meerwaarde in drie dimensies: People, Profit en Planet.

People: om uw mensen te laten printen met Ecofont inspireert u hen om op een leuke manier duurzaamheid in hun leven op te nemen.

Planet: inkt en toner zijn één van de meest vervuilende stoffen. Door het gebruik te reduceren helpt u mee het milieu te ontlasten. U krijgt bij het kopen van Ecofont-licenties het recht om het beschermde Ecofont beeld- en woordmerk te gebruiken in uw bedrijfscommunicatie.

Profit: Ecofont werkt kostenbesparend in uw printkosten.