header

Duracell batterijen – Merk in de kijkerBruneau

Een leven zonder batterijen is in de huidige op technologie gestoelde wereld nog maar moeilijk denkbaar. Ook op kantoor zijn batterijen onmisbare hulpmiddelen geworden. Wie batterijen zegt, zegt uiteraard ook Duracell. Dit bedrijf heeft zich binnen de sector namelijk een ijzersterke reputatie opgebouwd. De naambekendheid van Duracell heeft niet in de laatste plaats te maken met de welbekende konijntjes.

Duracell is er in geslaagd een de batterij een gezicht te geven. Iedereen kent immers het wereldberoemde Duracell konijntje. Deze konijntjes duiken in reclamespotjes met duizenden of zelfs miljoenen op en beelden op hun manier het energieke karakter van de Duracellbatterijen uit.

Duracell hecht veel belang aan duurzaamheid. De samenstellende elementen van de batterijen zijn hoofdzakelijk de klassieke metalen (staal, zink en mangaan). Dit zijn allemaal recycleerbare metalen. Als de batterijen leeg zijn, betaalt Duracell voor de ophaling en de recyclage van de batterijen, zoals opgelegd door de nieuwe EU-Richtlijn voor Batterijen. Om de milieu-impact van afvalbatterijen te beperken, beveelt Duracell de consumenten aan om voor lege batterijen gebruik te maken van het batterijverzamelsysteem. Elk land beschikt over zo’n systeem – voor België is dit de organisatie Bebat.

De Duracell Ultra is de krachtigste Duracell Alkaline batterij die ooit voor elektrische toestellen heeft bestaan. Geen enkele andere Duracell alkaline batterij gaat langer mee dan de Ultra, gemeten op basis van de gemiddelde testresultaten voor de meest gebruikte toestellen.

Doet je batterij het goed in het ene toestel maar gaat ze niet echt lang mee in een ander toestel? Probeer dan de Duracell Ultra, zo raadt het bedrijf op zijn website zelf aan. Elke Ultra-batterij is voorzien van een PowerCheck Tester. Deze maakt het mogelijk om te zien hoelang de batterij nog meegaat.

Bij de alkalinebatterijen vermelden we op de eerste plaats de Duracell LR06. Deze batterijen werden speciaal ontwikkeld voor hightech toestellen. Deze batterijen gaan nog langer mee en zijn nog krachtiger dan hun voorgangers.

De batterij alkaline Duracell Ultra M3-R6 wordt beschouwd als een nieuwe formule voor nog meer vermogen en een nog langere levensduur.