header

Durable - Merk in de kijkerBruneau

In 1920 richtten Karl Hunke en Wilhelm Jochheim Durable op, een bedrijf dat aanvankelijk metalen ruiters produceerde. Vestigingsplaats was destijds Iserlohn in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werden de eerste kunststof tabbladen geïntroduceerd. In 1956 was uitbreiding van de vestiging noodzakelijk door een toename van het assortiment en door de grote vraag – vooral naar de tabbladen.

1959 was een cruciaal jaar in de bedrijfsannalen. Durable vond in dat jaar namelijk de klemmap Duraclip uit, de ideale oplossing voor het bewaren van ongeperforeerde documenten. In de jaren 60 groeide het bedrijf uit zijn voegen, zodat een verhuis van Iserlohn naar Kamen- Methler noodzakelijk werd. In de jaren 70 werd er systematisch op grote schaal geïnvesteerd in producten voor het archiveren van elektronische gegevens, in de jaren 80 begon de internationale expansie.

In 2001 won Durable de ‘Boss Federation Manufacturing Excellence Award 2001’, de hoogste erkenning uitgereikt door de Britse ‘Office Products Industry’. In die periode vond ook de expansie richting Oost- Europa plaats. 2005 was een jaar van onderscheidingen, met onder andere het winnen op de European Office Products Awards van de award voor ‘Most Innovative Company of the Year’. Duraclip werd bovendien verkozen als ‘Best Product’ op de Benelux Office Products Awards.

In 1997 werd Durable Belgium opgericht. Het bedrijf telde aanvankelijk 3 medewerkers en was gevestigd in een klein kantoor te Drongen. Inmiddels is Durable verhuisd naar een groter en moderner kantoor binnen hetzelfde gebouw en telt het nu 6 medewerkers.

JM Bruneau biedt de volgende Durable producten aan:

  • De Duraclip mappen: Ideaal voor presentaties en het bewaren van documenten zonder te perforeren. De clip past zich probleemloos aan zonder aan klemkracht te verliezen.
  • De Durable badgehouders met knijpers, sluitspelden en clips.
  • Het Durable afrolsysteem voor badges en beveiliginspassen is ultrapraktisch. De afrolsystemen zijn voorzien van een drukknop en een metalen clip om de badge aan de riem te bevestigen.
  • De Visifix houder voor visitekaartjes is een ideale oplossing voor het overzichtelijk en alfabetisch ordenen van uw visitekaartjes (tot 200 stuks).
  • De Durable pictogrammen zijn vervaardigd uit hoogwaardig geborsteld edelstaal. Door middel van plakstrookjes kunnen de 20 verschillende pictogrammen op de meest verschillende oppervlakken worden bevestigd. De print is krasbestendig en ongevoelig. U kan bij JM Bruneau als gespecialiseerde kantoorinrichter terecht voor het gamma van Durable. Overtuig uzelf en werp een blik op onze website. Ook voor het bestellen van producten uit het Durable-gamma zijn we steeds maar een klik van u verwijderd.