header

De juiste kantoorverlichting in drie stappen

Daglicht is zo wisselvallig als het weer. Daarom kunt u niet anders dan uw kantoor aanvullend verlichten met kunstlicht. Om sfeer en functionaliteit met elkaar te verzoenen, moet u verlichting op kantoor met zorg plannen. We leiden u in drie stappen tot de juiste kantoorverlichting.

Stap 1. Zorg voor daglicht

Daglicht is een prachtige lichtbron die in geen enkele kantoorruimte mag ontbreken. Te weinig daglicht zal wegen op uw prestaties en die van uw medewerkers. Maar ook te veel daglicht kan storend zijn. Zorg daarom voor regelbare zonwering.

Daglicht werkt het best in uw kantoor als het zijdelings binnenvalt ten opzichte van de bureaus. Anders is de kans groot dat u te maken krijgt met verblinding of weerspiegeling in computerschermen.

Stap 2. Vul aan met sfeerverlichting

Voor een optimale kantoorverlichting kunt u twee soorten aanvullende kunstverlichting voorzien. Sfeerverlichting verlicht de ruimte. Werkverlichting verlicht de werkbladen.

Voor sfeerverlichting maakt u het best gebruik van indirect licht. U verlicht dus het plafond of een muur die het licht zacht weerkaatst. Vermijd te sterke contrasten, zoals een sterk licht op een wit plafond in een donkere ruimte. Die contrasten zijn op de duur vermoeiend. Toch mag de verlichting ook niet te egaal zijn. Want dat maakt een ruimte saai.

Hoeveel licht hebt u nodig? Genoeg om de lichtsterkte van uw beeldscherm te benaderen. Een te donkere werkplek leidt tot mindere prestaties.

Met warm sfeerlicht schept u een gezellige en ontspannende ruimte. Koelere of natuurlijke verlichting zal eerder een opwekkend effect hebben.

Met de staande lampen van Bruneau creëert u net de sfeer die u wilt op kantoor.

Stap 3. Verlicht werkbladen direct

Werkverlichting moet directe verlichting zijn. Bureaulampen moeten dus rechtstreeks op het werkblad schijnen. Met een juiste plaatsing vermijdt u schaduwen zo veel als mogelijk. Voor een rechtshandige moet het licht van linksboven komen. Met flexibel verdraaibare bureaulampen kan elke medewerker verblinding en schittering in het beeldscherm uitsluiten.

Bij Bruneau kunt u voor uw bureaulampen kiezen uit moderne ledlampen, krachtige fluolampen, all-round halogeenlampen en klassieke gloeilampen.

Links in volgorde van verschijnen:

 • http://www.jm-bruneau.be/nl/catalogus/FURNITURE#C285
 • http://www.jm-bruneau.be/
 • http://www.jm-bruneau.be/
 • http://www.jm-bruneau.be/nl/catalogus/FURNITURE#C281
 • http://www.jm-bruneau.be/nl/catalogus/FURNITURE#C1380
 • http://www.jm-bruneau.be/nl/catalogus/FURNITURE#C282
 • http://www.jm-bruneau.be/nl/catalogus/FURNITURE#C283
 • http://www.jm-bruneau.be/nl/catalogus/FURNITURE#C284
 • http://www.ergonomische-werkplek.nl/kennisbank/c35/aanschaftips/kantoorverlichting-
 • http://www.netonline.be/ondernemen/energietips_bedrijf_verlichting_verluchting.asp
 • http://www.zen-op-kantoor.net/kantoorverlichting.html
 • http://www.designonline24.nl/Design-Verlichting/Onze-tips-over-verlichting