header

DYMO: Merk in de kijkerBruneau

DYMO werd opgericht in Californië. Het bedrijf veroverde al snel een belangrijke positie op de markt voor kantooractiviteiten. De producten van DYMO raakten na verloop van tijd geassocieerd met labeling en identificatie, met een snel groeiende naambekendheid als gevolg. Het succes van de DYMO-producten ging gepaard met een snelle technologische evolutie. Al vanaf de start breidde DYMO zijn activiteiten in Europa uit, waarbij in de laten jaren 60 het Europees hoofdkwartier in Sint-Niklaas werd opgericht.

In 1978 werd DYMO Industries overgenomen door Esselte Office Products, één van de grootste verkopers van kantoormaterialen in de wereld. Onder de Esselte-vlag slaagde DYMO er in om de expansie in de sector kantoormateriaal nog te versnellen. In 1990 breidde DYMO zijn assortiment uit met elektronische labelmakers, een sector waar het bedrijf erg snel in is gegroeid.

DYMO verkoopt momenteel een uitgebreid gamma aan producten voor identificatie en labeling in kantoor, huis of eender welke organisatie waar behoefte bestaat aan etiketten. Het aanbod van het bedrijf omvat onder andere desktop en handheld labelmakers, zoals de LabelMANAGER®, LabelPOINT® en de LetraTag® reeksen van desktop en handheld electronische label printers.

Deze printers maken het mogelijk om op een makkelijke manier etiketten te drukken, waarbij de keuze qua afmetingen en kleuren enorm uitgebreid is. De DYMO handheld en desktop printers hebben een tool voor elke functie. Ze werken op label design software en zijn compatibel met design software en programma’s zoals Microsoft Word, Outlook, the Palm Desktop, GoldMine en ACTTM. Integratie via complicaties als SDK is verkrijgbaar via www.dymo.com.

DYMO is onder ander bekend voor zijn PC Connected label printers, die een groot aanbod aan label afmetingen afdrukken van “laser-like” kwaliteit en dat in een periode van enkele seconden. De LabelWriter’s kunnen met een single desktop of met een netwerk gebruikt worden, het zijn allround label printer die toelaten om op een makkelijke manier eigen labels te ontwerpen.

JM Bruneau heeft een uitgebreid aanbod van DYMO-producten in huis: