header

Clairefontaine papier en enveloppen: Merk in de kijkerBruneau

De productie van papier heeft een lange traditie achter de rug in de vallei van de Meurthe. De eerste papiermolens werden in deze Franse regio al in de 16de eeuw opgericht. De traditie van papier is er nooit verloren gegaan, de inwoners van de streek hebben hun know how met betrekking tot de papiersector zelfs stelselmatig uitgebreid.

In streek van de Meurthe werden in 1858 de activiteiten van Papeteries de Clairefontaine opgestart. Dat gebeurde op 90 km van Straatsburg aan de boorden van de schilderachtige rivier de Meurthe. De papierfabrieken slaagden er in om over een periode van enkele tientallen jaren uit te groeien tot de belangrijkste industriële bedrijvigheid in de regio.

De Papeteries de Clairefontaine begonnen al in 1880 met ontwikkeling van enveloppen en kunnen in dit segment van de papiermarkt dus op een uitgebreide ervaring terugvallen. 1950 is een belangrijke datum voor het bedrijf. Charles Nusse nam de leiding in handen en ontwierp meteen het logo Clairefontaine, dat een revolutie in de sector ontketende. De naam Papeteries de Clairefontaine kreeg een kwaliteitslabel opgespeld en heeft dat tot op de dag van vandaag kunnen behouden.

De kernactiviteiten van het bedrijf situeren zich op de eerste plaats op het vlak van papier, enveloppen en schrijfboeken (de cahiers uit onze kinderjaren). Het bedrijf heeft zich onder meer op deze drie kernactiviteiten gefocust en daar een ijzersterke reputatie in uitgebouwd.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het merk Clairefontaine?

  • Perfecte afmetingen van de bladen
  • Een gladde en gelijkmatige oppervlakte
  • Een perfect witte kleur
  • Ongeëvenaarde kracht en stijfheid

JM Bruneau heeft volgende Clairefontaine papier en enveloppen in het assortiment opgenomen:

  • Clairefontaine DCP papier, dat perfect geschikt is voor het kopiëren van documenten op een laserprinter.
  • Clairefontaine C papier en enveloppen. Het papier C van Clairefontaine is een papier van ouderwetse kwaliteit, op de eerste plaats bestemd voor een bedrijfsomgeving. De kwaliteit van papier gaat gepaard met een design van superieure kwaliteit, waardoor het geheel een elegante indruk geeft.
  • Clairefontaine 'Trophée' papier: de standaard in print en copieerpapier in een kantooromgeving.
  • Clairefontaine Clairalfa papier: De nieuwe papierproducten Clairalfa gelden als kwalitatief hoogstaand binnen de sector. Zowel de witheid als de graad van opaciteit zijn superieur.
  • Clairefontaine Clairmail. Ook de enveloppen van Clairefontaine onderscheiden zich door hun superieure kwaliteit. Met deze enveloppen laat u zowel bij (toekomstige) klanten als leveranciers een onvergetelijke indruk na. Ook ergonomie is bij deze papierkwaliteit geen onbekend begrip.
  • Gekleurd printpapier van Clairefontaine, het ideale papier voor printopdrachten.