header

Bic markers – Merk in de kijkerBruneau

De geschiedenis van Bic is een succesverhaal in de sector van schrijfmaterialen. De roots van dit bedrijf, dat al jarenlang op de beurs van Parijs noteert, gaan terug tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bic is het geesteskind van Marcel Bich, een man die zijn sporen voordien had verdiend bij een ander bedrijf dat gespecialiseerd was in kantoormaterialen.

Bich had een goed oog voor innovatie in zijn segment van de markt. Hij reageerde dan ook snel op de komst van de nieuwe balpen die even voordien door de Hongaar Ladislav Biro was ontworpen. Bich kocht de rechten op deze pen, die onder de merknaam Bic de ganse wereld veroverde. Hij wijzigde echter het concept enigszins, zodat die onder zijn eigen naam (minus de –h) kon worden verkocht.

In de loop van de jaren kende het bedrijf Bic een onstuitbare groei, met als gevolg dat er ruimte kwam om andere producten op de markt te brengen. Die producten werden – dankzij een uitgekiende marketingcampagne – eveneens succesvol. Dat geldt onder andere ook voor de markers die Bic op de markt heeft, onder de merknamen CONTE® en BIC® KIDS .Op de Parijse beurs heeft het aandeel Bic ruimschoots kunnen profiteren van het succes van de producten die het bedrijf commercialiseerde.

Voor informatie over de BIC-producten kan u uiteraard bij specialist voor kantoor JM Bruneau terecht. Bij JM Bruneau kunt u volgende Bic markers kopen: