header

Bespaar energie met HSM papiervernietigers!Ecologie

Als het op papierversnipperaars aankomt, is HSM (Hermann Schwelling Maschinenbau) dé referentie hiervoor. De pijlers kwaliteit en innovatie worden door deze firma hoog in het vaandel gedragen. Bij de oprichting van het familiebedrijf in 1971 zal wellicht niemand gedacht hebben dat deze firma zou uitgroeien tot een wereldwijd actieve onderneming.

Kwaliteit en innovatie

Wat opvalt bij HSM is dat haast alle onderdelen van HSM-machines in Duitsland zelf worden gefabriceerd. Dit door een samengang van een hoge automatiseringsgraad en veel gepatenteerde processen. Het paradepaardje van deze Duitse firma is de hoge kwaliteit. Dit wordt bijvoorbeeld in de verf gezet door de 30 jaar lange garantie op de snijwalsen van de HSM-machines. In het HSM-assortiment worden zowel grote ( 4.000 kg.) als kleine (2 kg) machines gefabriceerd. Dit, om te voldoen aan de uiteenlopende gebruiksdoeleinden van hun klanten. Naast het kwalitatieve aspect, wil HSM uiteraard ook innoveren. Wat ook begrijpelijk is gezien de jarenlange ervaring en de opgedane kennis die hiermee gepaard gaat. Innoveren betekent ook: inspelen op de veranderende markt en blijven vooruitgang boeken. Zo zorgt HSM voor een supersnelle service naar hun klanten toe en werken ze met de meest moderne communicatiemiddelen zoals bijv. e-commerce.

Zuinig

Ook bij Bruneau kiezen we voor HSM-versnipperaars. De meest succesvolle serie is de SECURIO-serie. Deze serie onderscheidt zich door het lage geluidsniveau en zuinige motoren waardoor men tot 90% energie kan besparen. Ook de jarenlang bekende Compact-modellen van HSM werken mee aan een goed milieu. Deze toestellen verbruiken immers geen stroom in de "Standby-functie". HSM draagt niet enkel bij tot een milieuvriendelijke samenleving door zijn moderne SECURIO-toestellen, maar ook door in hun volledige productieproces bewust te kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke materialen en verpakkingen alsook transportmiddelen en energiebeheer.