header

Atoma -- Merk in de kijkerAankooptips

Atoma is in de papierwereld een naam waar we moeilijk omheen kunnen. Het originele inbindsysteem met de typische ringen van dit bedrijf kent waarschijnlijk iedereen, zowel jong als oud. Dit product werd vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Belangrijk om te vermelden is dat Atoma als een typisch Belgisch product mag worden beschouwd, met aan de basis een tijdloos ontwerp.

De geschiedenis van Atoma gaat terug naar 1923, meer bepaald naar het bescheiden familiebedrijfje Papeteries G. Mottart. Het originele Atoma-schrift duikt voor het eerst op in 1948. Enkele decennia later zijn de producten van Atoma uitgegroeid tot een begrip in de sector van gebruiksgebonden design.

Het Atoma Binding System staat garant voor papierwaren met een uitgekiend en tijdloos design. De voordelen liggen voor de hand, dankzij de ingenieuze bindwijze van de schriften werkt u bijzonder comfortabel. Enkele mogelijkheden zijn de volgende:

  • Bladen wegnemen, terugsteken of van volgorde veranderen;
  • Bladen wisselen tussen verschillende schriften
  • Op bladen printen en kopiëren en ze vervolgens terugsteken
  • Losse vullingen aanschaffen en ze in bestaande schriften bijsteken

Ook milieuvriendelijkheid wordt door Atoma hoog in het vaandel gedragen. De Bio-Atoma collectie is vervaardigd met gerecycleerde kaften en houten of bio-afbreekbare ringen. Al het gebruikt papier is 100% chloorvrij gebleekt, wat minder schadelijk is voor het milieu.

Het klassieke Atoma schrift is vanzelfsprekend opgenomen in het aanbod van JM Bruneau. We zetten nog even de belangrijkste kenmerken van dit schrift op een rijtje:

  • In verschillende formaten met de keuze tussen gelijnde of geruite paginas
  • Oog voor traditie
  • Het typische design van dit gamma is herkenbaar uit de duizenden.
  • Assortiment van 5 kleuren.

In de bedrijfswereld zijn ook de Atoma A4 schriften in ondoorzichtig polypropyleen erg populair. Deze uitvoering heeft een uitgesproken moderne look.

Het aanbod omvat verder ook nog de Atoma-schriften met transparante polypropyleen kaft.