header

Aangename werkplek motiveert uw medewerkers

Een goede sfeer op de werkvloer is belangrijk om uw medewerkers te motiveren. Goede bedrijven worden gemaakt door goede en gemotiveerde medewerkers. De meeste werknemers brengen heel wat tijd door op het werk. U als ondernemer bent op zoek naar productiviteit en efficiëntie bij uw personeel. Kantoren die functioneel en comfortabel zijn ingericht, zullen deze productiviteit zeker aanwakkeren.

Tips voor een aangename werkplek

  • Alvorens u start met de (her)inrichting van uw kantoor, raadpleegt u best een specialist ter zake. Een interieurarchitect gespecialiseerd in het meubileren kan u daarbij helpen.
  • Ook de leverancier van kantoormeubelen kan u professioneel advies geven over het uitgebreide gamma kantoormeubilair. JM Bruneau kan u hierbij zeker van dienst zijn.
  • Kies vooraf een stijl voor uw kantoor. Gaat uw voorkeur uit naar klassieke of eerder design meubelen?
  • Praktisch en functioneel kantoormeubilair dat er bovendien mooi uitziet en in stijl perfect bij elkaar past, zal uw personeel motiveren om met plezier het werk goed uit te voeren.
  • Hou rekening met het ergonomische karakter van het kantoormeubilair. Biedt uw medewerkers kantoormeubelen aan die volgens de ergonomisch normen gemaakt zijn. Dit om RSI (Repetitive Strain Injury) te voorkomen. Dit zijn pijnen aan de rug, de nek , de schouders en de polsen als gevolg van overbelasting van herhaalde bewegingen of statische houdingen. Werken met een computer aan een slecht geïnstalleerd kantoormeubel kan dit veroorzaken. Lees hier hoe je komaf maakt met muisarm, RSI en CTS.
  • Kies ook voor ruime bureaus. Er moet plaats zijn voor desktop computers, een telefoon, kantoormateriaal en eventueel ook een laptop.
  • Zorg dat de bureaus voorzien zijn om draden van allerlei apparatuur weg te werken zodat men ze niet meer of nauwelijks ziet en er zeker niet kan over vallen.
  • De kantoormeubelen staan best niet te dicht bij elkaar zodat de medewerkers over voldoende ruimte beschikken. In het artikel ‘Hoveel ruimte u moet voorzien’, kunt u lezen dat u minimaal 8m2 moet voorzien per werknemer.
  • Bij het inrichten van uw kantoor zal u ook rekening moeten houden met de nieuwe trend van flexibel werken. Flexibel werken houdt in dat niet alle werknemers nog een eigen vaste werkplek hebben. Dat heeft sterke gevolgen voor uw personeel. Licht hen goed in over uw plannen zodat ze open staan voor de voordelen van deze nieuwe trend.