header

5 tips voor de inrichting van een onthaalbalieBruneau

De meeste kantoren zijn zo ingericht dat een bezoeker automatisch bij de onthaalbalie terecht komt. Daar zal hij of zij zich identificeren en informeren naar de persoon binnen het bedrijf die de bezoeker wenst te spreken. De bediende achter de balie geeft hem of haar eventueel een badge die toegang tot het bedrijf verleent. Daarnaast is het de taak van de receptionist(e) om het de bezoeker zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Uit bovenstaande blijkt dat de onthaalbalie vaak de eerste plaats is waar iemand visueel kennis maakt met een bedrijf. Een eerste indruk valt nooit meer uit te wissen, zeker niet in de bedrijfswereld. Om de bezoeker een positief beeld van het bedrijf te geven, mag dus best extra aandacht aan de onthaalbalie besteed worden.

Praktisch gezien zijn een aantal factoren belangrijk. Op de eerste plaats moet de onthaalbalie goed zichtbaar zijn, zodat de bezoeker er niet aan voorbij loopt. Denk er ook aan om het logo van het bedrijf goed zichtbaar in de buurt van de onthaalbalie aan te brengen, evenals wat extra informatie. De bezoeker kan zich zo al een idee vormen van waar uw bedrijf voor staat. Hieronder vijf praktische tips waar u bij de inrichting van een onthaalbalie rekening mee moet houden:

  • Zorg dat de onthaalbalie steeds vlak bij de ingang van het bedrijf is gelegen, bij voorkeur vlak achter de inkomhal.
  • Van de man of vrouw achter de onthaalbalie mag worden verwacht dat hij of zij meertalig is.
  • Het aanbieden van een drankje tijdens het wachten, kan de tijd helpen doden. Veel bedrijven plaatsen een drankenautomaat vlakbij de onthaalbalie.
  • De bezoeker komt misschien van ver en zal mogelijk gebruik willen maken van de sanitaire installaties. Het toilet mag dus niet te ver van de onthaalbalie gelegen zijn.
  • Maak de bezoeker meteen duidelijk dat communicatie één van de sterke punten van uw bedrijf is. De medewerker van uw bedrijf die hij of zij wil ontmoeten moet dan ook meteen gecontacteerd worden. Zorg in ieder geval voor tijdschriften, kranten enzovoort om de wachttijd te doden.

Op het vlak van onthaalbalies is er heel wat mogelijk, zaak is daarom om de juiste keuze voor uw bedrijf te maken. JM Bruneau stelt op de eerste plaats een onthaalbalie met een lengte van 125 cm voor. Opvallend bij deze balie is het design in hout en metaal. Ze is gemaakt van vezelplaten met een dikte van 25 mm. De gemelamineerde bekleding is verkrijgbaar in 2 decors naar keuze : beuk of kerselaar. De randen zijn in schokbestendig PVC dat perfect past bij de werkbladen. Er zijn kabeldoorgangen op de werkbladen en op de laterale zijwanden voorzien, plus nog een speciale uitsnit om kabeldoorgangen beschikbaar te maken als de werkbladen naast elkaar geplaatst worden. Door 2 modellen naast elkaar te plaatsen is het mogelijk om een onthaalbalie op eigen formaat te maken. De hoekbalie wordt gebruikt om 2 rechte balies te verbinden of als verlenging van 1 rechte balie. De achterwand is in metaal, het decor in aluminium.

Het kiezen en het plaatsen van de juiste onthaalbalie is een vak apart. Wij van JM Bruneau hebben heel wat ervaring met deze materie en van die ervaring mag u als klant uiteraard gebruik maken. Via een eenvoudige klik hier kan u het contact leggen. Vervolgens maken we u wegwijs in de wereld van de onthaalbalies.