header

4 tips voor zakenreizen zonder stress

Businesstrips gaan vaak gepaard met de nodige stress voor een belangrijke meeting of presentatie. Met deze tips maakt u zich alvast geen zorgen meer over de reis zelf.

Reis licht: neem niet te veel bagage mee

Pas uw outfit aan aan het gezelschap: heeft u een meeting in een eerder casual bedrijf, of is de dresscode toch formeel? Neem in ieder geval een set reservekledij mee, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De meeste zakenhotels hebben een stomerijservice en een strijkijzer en –plank op de kamer, dus in noodgevallen kunt u daar ook gebruik van maken. Kies een koffer of trolley die mee mag aan boord van het vliegtuig: dat bespaart u alvast de stress van wachten aan de bagageband. Tip: check bij uw luchtvaartmaatschappij hoeveel stuks handbagage u mag meenemen, en welke afmetingen deze maximaal mogen hebben.

Documenten: zorg voor prints en reservekopieën

Maak – voor u vertrekt – afdrukken van hand-outs en notities die u nodig heeft tijdens uw verblijf. Berg alle prints op in afzonderlijke mapjes voor alle genodigden. Zo hoeft u alvast niet op het laatste moment naar een printer te zoeken. Zelf een draagbare printer meenemen kan ook. Uw presentatie en notities bewaart u uiteraard op de harde schijf van uw computer, maar neem ook zeker een reservekopie mee op een externe harde schijf of een usb-stick.

Laptops, gsm’s en pda’s: vergeet de nodige kabels niet

Niets vervelender dan een laptop of smartphone met een platte batterij. Berg dus steeds uw adapters en reservebatterijen voor deze toestellen op in uw laptoptas. Check op voorhand of de netspanning op uw bestemming dezelfde is als thuis, en neem anders een reisstekker mee.

Net voor u vertrek: uw reisdocumenten

Voor u de deur uitgaat, controleert u best nog een laatste keer of u alles bij u heeft. Stop belangrijke documenten zoals uw identiteitskaart of paspoort en uw ticket allemaal samen in een mapje en hou het binnen handbereik. Tip: reist u graag in alle rust? Vergeet dan zeker geen hoofdtelefoon of oordopjes in uw handbagage te steken.